Старши треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров отличи играта на двамата вратари, довела до нулево равенство в мача между "канарчетата" и Черно море във Варна.

"Мач на повече борба и битка, на повече единоборства, малко по-директен футбол се игра днес. Имахме ситуации и двата отбора да вкараме, но връх взеха двамата вратари", сподели Киров.

"Не мисля, че е имало спокойствие. Оттук нататък в първата шестица всяка една точка е много важна. Всеки от двата отбора е искал да спечели днешната среща, но мисля закономерно равенство."

"Да не правим сметки отсега, предстоят още 11 кръга, в които всяка точка и победа е важна. После класирането ще определи кой какво е заслужил. Днешните два отбора продължаваме битката и в турнира за Купата на България. Важен мач на пряка елиминация, коренно различна психология, ще ни бъде трудно, ние ще направим всичко възможно да продължим напред."

Относно състоянието на Джонатан Перейра, специалистът коментира: "Може би някакво разтежение, не съм говорил с доктора, но има кой да го замени. Направихме вътрешните ротации и затворихме дясната зона.