Бившият капитан на Левски и националния отбор на България Николай Илиев бе специален гост в дискусионно студио „Дерби“, където говори на дълго и на широко за проблемите в „синия“ клуб, както и в българския футбол като цяло.

„В последната година се направиха няколко треньорски смени. Две от тях – Елин Топузаков и Ники Митов, с цялото ми уважение към тях, те имат бъдеще като треньори. Те са изключителни левскари и ще постигнат много в бъдеще, но за мен беше изключителна грешка тяхното назначаване като старши треньори на Левски. Те нямат нужната подготовка, нужните знания да бъдат треньори на Левски. Загуби се доста време, за да се работи с хора, които не са достатъчно подготвени“, коментира Ники Илиев.

„Тази година се предприеха нови мерки. Те бяха принудителни. Взеха се нови 14 футболисти. Голяма част от футболистите напуснаха. Не знам по какви причини. Изключително трудно е в тази ситуация. При 14 нови футболисти се взе и нов треньор. Тук лично бих поздравил Спас Русев“, призна Илиев.

„Ще има неща, за които ще критикувам Русев. Не се спазиха обещанията за козирка и табло, което обаче не е най-важното. Грешка на Русев бе назначаването на изпълнителния директор, даже би казал директорче в лицето на Краси Иванов, който в момента не гледа интересите на Левски, а разчиства пътя пред себе си. Човек, който си разчиства нещата, за да може самостоятелно да управлява Левски“, започна с критиките бившият ас на „сините“.

Ето какво още сподели Николай Илиев:

"Видяхме, че направи изключително мног огрешки. Започнаха да се уволняват изключителни специалисти. Да започнем от Андрей Желязков. Само добри думи мога да кажа за него, въпреки разногласията, които сме имали. Изключителен професионалист, който си разбира от работата. Втори – г-н Баждеков. Той е история и институция в Левски. Не беше това начинът да се разделят с него. Представяте ли си, че няколко дни по-късно, когато той имаше рожден ден, изпълнителният директор на Левски е забранил да му се честити. Човек, който е оставил златна среда в историята на Левски."

"Работил съм доста с него. Той цепеше стотинката на две. Той заразяваше всички с професионализма си. Имаше моменти, в които нямаше пари в Левски той даваше от личните си пари."

"Другият човек – Дияна Иванова. Изключителен професионалист. Какви ли не неща се изписаха по неин адрес. Написа се, че едва ли тя не е подписала договор с Грант. Пуснаха се интриги, за да може човекът Краси Иванов да си остане сам. Той не знае нищо за историята на Левски. Когато не си познаваш историята, нямаш бъдеще. Спас Русев ги вижда тези неща и смятам, че този изпълнителен директор няма дасе задържи дълго на този пост."