Той е само на 19 години и е най-добрият врата в Първа лига. Поне това показва статистиката. Николай Георгиев е младият вратар на Витоша Бистрица.

"По футбола ме запалиха брат ми и неговите приятели. Обикновено най-малкият е на вратата. С времето започнах да показвам някакви качества и брат ми предложи да тренирам футбол. Реших да се запиша в Славия. Първият ми треньор беше Илия Величков. Там изкарах 6 години. През 2015/2016 преминах в Септември и от там във Витоша Бистрица", разказа Николай Георгиев в интервю за предаването "Преди кръга" по DIEMA SPORT.

"Родителите ми винаги са били много стриктни към образованието. Предприехме стъпката да отида да уча в чужбина. Англия изглеждаше най-подходяща. Имах колебания дали да замина или не, защото наистина исках да играя футбол. Окончателно реших да замина през май 2017-а година", сподели още вратарят.

Николай Георгиев се надява в Англия да съчетава образованието и спорта. "Може би бях сложил розовите очила, но в крайна сметка не се получи така. Обмислях идеята да стана кондиционен треньор. Мислех какви стажове да изкарам. Мислех как през лятото да се върна и да попитам да изкарам стаж. Заминах обратно в Англия, но по-късно някакси не се чувствах напълно щастлив. Нещо ми липсваше и може би това беше футболът. Попитах г-н Ангелов дали мога да се върна във Витоша Бистрица. За мое щастие по това време имаха нужда от трети вратар. По стечение на обстоятелствата се случи така, че първият вратар Михаил Иванов си тръгна, а Християн се контузи и аз станах първи вратар", коментира Николай Георгиев.

Така току що завърналият се във футбола Николай Георгиев изигра мач като титуляр срещу Берое в Стара Загора. "Усещането след последния съдийски сигнал е това, заради което се върнах", категоричен бе 19-годишният страж.