Наставникът на Септември София Николай Митов беше изключително щастлив от победата с 2:0 над Дунав Русе в 29-ия кръг на Първа лига, защото тя математически подсигури оставането на тима му в елита.

Септември се спаси и на практика, след като би Дунав

Ранен гол на Крис Гади и автогол на Михаил Милчев донесоха ценните три точки в актива на столичани, които ще бъдат намесени в битката за 7-ото ясно. А както се знае, отборът, който го заеме, ще играе елиминационен мач срещу третия от първата шестица за класиране в Лига Европа.

„Да, можехме да затворим мача по-рано и трябваше да го сторим. Надиграхме днес Дунав във всяко отношение. Бяхме подготвени за тях в тактическо отношение. Очаквахме, че при тях ще има напрежение сред футболистите, използвахме си моментите. Радвам се, че победихме”, заяви Митов пред DIEMA SPORT.

№1 в мача Крис Гади: Доволни сме, оставаме в Първа лига

„В последната фаза не изиграхме положенията максимално добре. Техният вратар също направи някои спасявания. Имаме неща, които трябва да изчистваме.”

„Целта беше оставането в Първа лига. Знам колко труд хвърлиха футболистите. Искам да ги поздравя първо тях, те са главните герои. Искам да поздравя и моя щаб, защото беше трудно. Ние си знаем какво ни костваше. Имахме само три точки, като дойдохме. Всички положиха доста труд и съм щастлив за момчетата, че оставиха отбора в групата.”

„Оттук нататък играем мач за мач. Естествено, във всеки ще гоним победата.”

„Момчетата показах дух и в мачовете, в които имаше напрежение. Във всеки мач почти имахме по двама 18-19-годишни на терена. Някой път излизахме и с трима. Надявам се да показват още израстване. Ще даваме шанс.”

„Ще гоним победата във всеки мач. Очаквам до края да покажем добри игри. Вече знаем, че ще играем бараж за 7-о място. Ако ни се открие шанс да играем за Лига Европа, защо не?”, риторично запита Митов за финал.