След разочарованието, което Левски изживя във финала за Купата на България, сега „сините“ са изправени пред важна визита на Лудогорец в Разград тази вечер от 20.30 часа. Момчетата на Делио Роси се борят да запазят третото място, за да играят в баража за Лига Европа срещу класиралия се на седмото място в Първа лига. Гостуването срещу шампионите става още по-ключово за столичани след вчерашната победа на Ботев Пловдив над Берое, която би могла да увеличи аванса на "сините" пред старозагорци до 5 точки при два оставащи кръга.

Междувременно двубоят, който ще може да следите с Gong.bg, GONG PLAY, DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио, ще предходи шампионския купон на „орлите“ на „Лудогорец Арена“. Както е известно, „зелените“ си осигуриха седмата поредна титла, няколко кръга по-рано, а сега се очаква тържествено да вдигнат трофея.

В класирането преди сблъсъка Лудогорец е недостижим на върха с 85 точки. Левски е трети с 60 пункта, на два пред преследвача си Берое, който има двубой с Ботев.

В седмицата преди мача стана ясно, че в редиците на шампионите се завръща Димо Бакалов, а Димитър Димитров обяви, че остава начело на тима и през новата кампания.

В лагера на столичани Делио Роси е изправен пред по-сложна задача не само заради залога на срещата, но и поради факта, че има кадрови проблеми. Трима основни играчи са наказаните при „сините“ след финала за Купата. Става дума за Хали Тиам, Жорди Гомес и Хомар Ейолфсон.

Предходната среща между Левски и Луодгорец завърши в минимална победа за шампионите с 1:0.