Лудогорец осъществи пълен обрат от 0:1 до 2:1, за да стигне до победата срещу Ботев Пловдив в последния мач от деветия кръг на Първа лига. В герой за разградчани се превърна Игор Пластун, който отбеляза победното попадение в срещата в 80-та минута, а в последните секунди на срещата се намеси изключително решаващо и изчисти топката малко пред гол линията. Ботев поведе в резултата с гол от дузпа, която бе реализирана от Лъчезар Балтанов в 5-та минута. Марселиньо успя да изравни резултата в 5-та минута. Лудогорец постигна втора поредна победа в първенството, докато Ботев претърпя първо поражение след успеха над Левски в предишния кръг. 

Съдията Николай Йорданов свири дузпа за Ботев Пловдив още в 4-та минута, когато Георги Терзиев фаулира Фелипе Бризола в наказателното поле на Лудогорец. Лъчезар Балтанов бе хладнокръвен от бялата точка и вкара топката във вратата на Ренан дос Сантос.

Лудогорец организира много добра атака в 18-та минута, когато  Вандерсон подаде към Марселиньо, който получи топката на много добра позиция, но ударът му бе блокиран.  

Шест минути по-късно Натанаел центрира опасно в наказателното поле на Ботев, Джоди Лукоки стреля, но встрани от левия стълб на вратата на Иван Чворович.  

Клаудиу Кешеру отправи опасен удар в 26-та минута, но Иван Чворович спаси.

Един от най-сериозните пропуски на Лудогорец през първото полувреме бе в 42-та минута.  Сисиньо центрира в наказателното поле на Ботев, където Марселиньо свали с глава към Кешеру, а той стреля отблизо, но Чворович успя да спаси. След това Марселиньо стреля с глава, но защитник на гостите успя да избие топката преди с нея да играе Кешеру.  

Лудогорец успя да изравни резултата още в 47-та минута, когато Радослав Терзиев допусна много груба грешка, след като не успя изчисти топката и я изпрати в краката на Марселиньо, който с премерен удар разстреля Чворович.  

Топката се удари в ръката на Меледже в наказателното поле на Ботев в 49-та минута, но съдията Николай Йорданов прецени, че няма основание да свири дузпа за Лудогорец.

Ботев организира добра атака в 53-та минута, когато Фернандо Виана подаде към Дуде Ндонгала, който навлезе в наказателното поле на Лудогорец, но не успя да нанесе добър завършващ удар и позволи на Ренан да спаси.

Клаудиу Кешеру отправи много опасен удар от фаул от границата на наказателното поле на Ботев в 74-та минута, но Иван Чворович успя да се намеси и да спаси, а след това Цветомир Панов успя да изпревари Георги Терзиев и да изчисти топката.    

Лудогорец осъществи пълен обрат в 80-та минута, когато Джоди Лукоки центрира от корнер в наказателното поле на Ботев, където Игор Пластун засече топката с глава и я изпрати във вратата на Иван Чворович.  

Лудогорец организира отлична атака в 87-та минута, когато Марселиньо пусна отличен извеждащ пас към Жуниор Кишада, който стреля, но над напречната греда.

Футболистите на Лудогорец имаха основателни претенции за дузпа във втората минута на добавеното време на срещата, когато  Густаво Кампаняро бе фаулиран от Фелипе Бризола в наказателното поле, но съдията Николай Йорданов не свири такава.  

Ботев можеше да стигне до изравнителен гол в третата минута на добавеното време на мача, когато след центриране от фаул в наказателното поле на Лудогорец, Георги Терзиев се опита да изчисти топката с глава, но след това тя се отби в главата на Фернандо Виана и се насочи към опразнената врата, но малко пред гол линията Игор Пластун успя да избие топката в корнер.  

Лудогорец е втори във временното класиране с актив от 21 точки, докато лидер е ЦСКА с 22, а Левски е трети със 17. Ботев е десети с 8 точки, но и мач по-малко. 

Лудогорец: 33. Ренан дос Сантос – 4. Сисиньо, 5. Героги Терзиев, 32. Игор Пластун, 6. Натанаел – 12. Абел Анисе, 8. Лукас Саша – 92. Джоди Лукоки, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон – 28. Клаудиу Кешеру

Ботев Пловдив: 99. Иван Чворович – 2. Цветомир Панов, 18. Радослав Терзиев, 70. Пламен Димов, 24. Лазар Марин – 14. Меледже Омнебес, 10. Серкан Юсеин – 7. Фелипе Бризола, 17. Лъчезар Балтанов, 29. Дуде Ндонгала – 9. Фернандо Виана