Лудогорец определено се намира в доста деликатна ситуация. Напълно нормално е ръководството на клуба да не издава публично намеренията си. Намеците и действията обаче са достатъчни за умните хора да се досетят какво ще се случи за вбъдеще. Няма начин ръководните фактори и старши треньорът Стойчо Стоев да не виждат, че част от футболистите отдавна са минали зенита на силите си. По всичко личи, че от този момент нататък ще се налагат новите попълнения, които са бъдещето на клуба. Това означава, че футболисти като Марселиньо, Козмин Моци, Светослав Дяков и Клаудио Кешерю постепенно ще започнат да играят периферна роля в отбора. Това е неизбежно, тъй като, колкото и да им се иска, няма как да играят до пенсия в Лудогорец.

Безспорно четиримата играчи са дали много на клуба, но пък са и взели много. Големият въпрос е дали футболистите, които до този момент заслужено се ползваха със специално отношение и симпатии от всички нива в клуба, ще се примирят с новата си роля. Със сигурност няма да им бъде лесно. Те са свикнали да бъдат обгрижвани, да им се обръща специално внимание и винаги да са на терена. Марселиньо например нямаше никакво намерение да се предаде. Само, че може би не си прецени достатъчно силите. Надцени моментните си възможности и ролята си в отбора, която вече не е толкова важна. Демонстративното поведение на бразилеца бе грешка от негова страна.

Ок, има амбиция и самочувствие и иска всеки мач да играе. Така и обаче не успя да разбере, че на 35 години това няма как да се случи. За него самия беше по-добре да играе по-малко, тъй като по този начин, когато е на терена, може да бъде полезен. Така можеше да се задържи по-дълго в клуба. Каква му е ползата непрекъснато да играе? След 2-3 поредни мача се изморява и се влачи по терена. Ако пък се заблуждава, че е полезен всеки мач, това означава, че няма елементарна и трезва преценка. 

Тук съвсем логично възниква следния въпрос. Как ще се отрази на съблекалнята решенията на Стоев да оставя все по-често на пейката звездите на Лудогорец? Не можем да бъдем сигурни, но отвън изглежда, че Дяков и Моци няма да създават проблеми. Двамата са достатъчно умни, за да разберат, че не може на тази възраст да влачат тима във всеки мач. Вижда се, че вече са бавни и лесно се изморяват.

Същото не може да кажем за Клаудио Кешерю. Румънецът стиска зъби и си мълчи пред камерите, но погледнете му физиономията, когато е заменен. Какво ли се случва, когато остане на пейката? 

Ясно е, че времето за раздяла на големите звезди с Лудогорец се вижда на хоризонта. Това е неизбежно. Важно е какво ще бъде тяхното отношение докато настъпи този момент. Ролята им на терена може да бъде периферна, но извън него - ключова. Поради простата причина, че думата им в съблекалнята още се чува.

До голяма степен от тях зависи колко бързо ще се приспособят новите попълнения, тъй като, ако бъдат подтискани, процесът ще се забави.
В следващите месеци ще проличи привързаността към Лудогорец на част от досегашните лидери. Лесно е да обичаш даден клуб, когато прибираш голяма заплата, премии и винаги си на терена. 

Лудогорец изгражда нов отбор и ще му трябва 4-5 месеца да се види новия облик...

От своя страна пък шефовете на клуба може да се възползват от деликатната ситуация. Сега е моментът да си извадят изводи какво представляват като личности въпросните играчи. Все пак се очаква част от тях да получат предложение да останат на работа в клуба след края на футболната си кариера.