Черно море посреща Нефтохимик от 20 часа довечера в пореден двубой от 12-я кръг на Първа лига, след като през седмицата двата тима преживяха тотално различни емоции в мачовете си за Купата на България.

Тимът на Черно море е четвърти във временното класиране в елита с 20 точки, а Нефтохимик е предпоследен, 13-и с 8 точки.

Варненци отстраниха Левски насред София, докато Нефтохимик понесе тежка загуба от Ботев Пловдив и отпадна от турнира. Мача можете да проследите с GONG BG, по GONG PLAY и в ефира на DIEMA SPORT 2, както и да го слушате по Дарик радио.

На 32 години, дефанзивният халф на Черно море Тодор Паланков е пред своя юбилеен мач №300 в Първа лига. Паланков се подвизава в 14-и пореден сезон в елита след дебюта си за Литекс през 2003/04 г.

Черно море спечели последните си 3 шампионатни срещи с бургазлии и още сега при нов успех ще изравни общия баланс с тях – има 5 успеха срещу 6 за нафтата в 14 двубоя.

В миналия кръг халфът на Черно море Даниел Георгиев откри головата си сметка в 10-и пореден сезон в Първа лига от 2007/08 г. насам.

Нефтохимик за първи път през настоящия сезон записа два поредни мача без загуба в първенството – 2:0 срещу Славия, последван от 1:1 срещу Верея.

И трите жълти картона на Емануил Манев през сезона са за събличане на фланелката в радостта му след отбелязан гол за Нефтохимик.

Само Николай Дюлгеров взе участие във всичките 11 двубоя на бургазлии от началото на шампионата, във всеки един от тях дефанзивният халф започваше като титуляр.

Напомняме, че от 14.45 часа можете да следите двубоя от 11-я кръг на Втора лига между Етър и ЦСКА-2. Можете да гледате мача в GONG PLAY и по DIEMA SPORT 2.