Те двамата са призвани да градят атаките на своите отбори. А освен, че захранват нападателите с голови подавания, самите те често бележат попадения. Представяме ви Тодор Неделев срещу Давиде Мариани.

С гола си срещу ЦСКА в миналия кръг голямата звезда на Ботев Пловдив вече има 13 попадение на сметката си от началото на сезона. Така Неделев се наслаждава на най-резултатната си кампания в елита в своята кариера.

В първия си сезон с екипа на Левски Давиде Мариани отбеляза над десет попадения – едно доста добро постижение за новото попълнение.

Не рядко Мариани и Неделев радваха привържениците на двата тима със зрелищни изпълнения.

Четири от 13-те гола на Неделев дойдоха след точно изпълнени дузпи. Толкова са попаденията и на Мариани от бялата точка. Тук трябва да отбележим и факта, че асът на Ботев има и един пропуск от 11-те метра.

Все пак една от основните задачи на атакуващите халфове е те да създават пасовете преди гола. По този показател Неделев също има преднина пред швейцарския полузащитник на Левски. Неделев е осъществил десет голови подавания за своите съотборници, докато Мариани с две по-малко.

Що се отнася до точните удари, Неделев също е с предимство – 37 срещу 32.