Звездата на Ботев Пловдив Тодор Неделев даде специално интервю за предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT, в което говори за неуспешния си престой в немския Майнц, както и за завръщането си при „жълто-черните“.

„Стана така, че когато пристигнах в Германия бях контузен. Това ме забави. Езикът ми беше труден в началото. После се възстанових и направих добра подготовка, но не ми дадоха шанс. С повечето момчета се разбирах много добре. Държаха се много добре, както треньори и футболисти. От тази гледна точка мисля, че характерът ми изигра лоша шега и не успях да се развия в Майнц“, призна Тошко Неделев.

„Доста трудно ми беше, след като се върнах в Ботев. Не бях играл в Германия и докато вляза в ритъм ми беше трудно. Благодаря на Майнц, че ме пуснаха под наем. Спечелихме Купата, класирахме се в Европа и мисля, че първенството ни не е толкова слабо“, продължи той.

„Радвам се, че възраждам кариерата си и в моя любим отбор. Дори и на тази възраст се опитвам да помагам на играчите, защото дори и за две години в чужбина, видях някои неща. Опитвам се да помагам на всички, дори и по-големите от мен“, каза още Неделев. Нападателят на Ботев коментира и шансовете на тима си срещу израелския Бейтар в Лига Европа. „Жълто-черните“ гостуват в първия мач от втория предварителен кръг в Петах Тиква, а седмица по-късно приемат Бейтар на стадион „Лазрур“ в Бургас.

„Бейтар също си има слаби страни като всеки друг отбор. Надявам се това да ни помогне. Ако отбележим гол, дай Боже да ги победим. Не сме коментирали евентуално влизане в групите, за момента мислим само за мачовете с Бейтар.“ Неделев призна още, че е имал разговори с Левски преди време, но за пореден път бе категоричен, че в България би играл единствено и само за Ботев Пловдив.

„Запазихме почти целия си отбор. Дойдоха нови футболисти, които се вписаха и ще помогнат на отбора. Надявам се да направим добър сезон и ако можем да влезем в първата шестица. Има Левски, ЦСКА, Лудогорец, ще би бъде трудно да влезем в тройката, но ще направим всичко възможно. Досега такъв колектив в Боев не съм виждал, надявам се той да се запази. Водих някакви разговори с Левски, но аз и преди съм казвал и съм бил категоричен, че в България ще играя само за Ботев, независимо парите. В момента не играя толкова за пари, искам да играя за Ботев. Пожелавам успех на Антонио Вуотв, както и на Левкси в Европа“, завърши лидерът на Ботев.