Макар да се оказа ненужен и да не пътува с Левски за зимната подготовка в Кипър, вратарят Мартин Полачек явно още пази надежди да продължи с клуба. Договорът с него така и не е разтрогнат по взаимно съгласие, а нито един клуб не го иска. 

Словакът се представи кошмарно в мачовете, в които получи доверие от наставниците на "сините", и инкасира изключително лековати попадения. Но пред медиите в родината си той се позова на статистика си и именно на нея се опира за нов шанс напролет. 

"Не се справихме в Лига Европа и отпаднахме рано, но продължихме във вътрешния шампионат, където записахме някои добри игри. Спечелихме точки, където можахме, а също така спечелихме големия мач с ЦСКА."

"Допуснах само 12 гола, като шест пъти опазих чиста мрежа. Мисля, че това е добра статистика за вратар. Вярвам в шанса си и че ще продължа по същия начин и напролет", сподели Мартин Полачек пред медиите в родината си. 

Освен Полачек, ужасяващи изяви на вратата през есента имаше и доскорошният капитан на Левски Божидар Митрев, който също не попада в плановете на ръководството за пролетния дял, но и който също се запъва и не иска да разтрогне договорите си. Заради кошмарната игра и на двамата под рамката, на "Герена" се завърна Николай Михайлов и се очаква да е титуляр през пролетта.