Една от новите звезди в Левски Филипе Нашименто успя да остави добри впечатления при дебюта си със „синия екип”. При победата с 1:0 над Ботев Пловдив при подновяването на битките в Първа лига португалецът, за когото през зимата бяха платени 200 хиляди евро, бе избран за Играч на мача от читателите на GONG.BG.

Нашименто показа трезва преценка и заяви, че не е направил брилянтен мач, но пък очаква с нетърпение да работи със старши треньора Делио Роси, с когото е сигурен, че Левски го чакат успехи.

„Чувствам се много добре в Левски, а също и в София. Обстановката ми допада. Всички в клуба се отнасят много добре с мен, всички са много мили – както служителите, така и съотборниците. Чувствам се добре тук. Намирам сходства с Букурещ, макар че там трафикът е истински хаос. Храната тук е по-добра, надявам се да открия някои красиви места”, каза Нашименто за DIEMA SPORT.

„Категорично е плюс, че Ривалдиньо дойде заедно с мен от Динамо. С Афонсо пък се сънародници, което страхотно. Разбирам се с Рошу и Буш, контактуваме на румънски. Всички са много симпатични, наистина много лесно свикнах тук.”

„Радващото е, че победихме, защото се изправихме срещу много силен противник. Ботев играе агресивно, но ние успяхме да вземем трите точки. По мое мнение, ако трябва сам да си поставя оценка, не бих казал, че съм бил фантастичен. Справих се прилично. Дадох най-доброто от себе си. Що се касае до отбора, трябва да създаваме повече възможности, да доминираме, но това ще дойде с времето. Мисля, че ще ставаме все по-добри. Имаме качествен състав и работейки заедно, ще вдигнем нивото.”

„Делио Роси е много добър, а и е човек със силно развита логика. Говори с нас и ни казва какво изисква. Можем да научим много от него, но да видим какви успехи можем да постигнем. Конкретно към мен той няма специални изисквания, иска просто да се раздавам за отбора.”

„Аз лично се чувствам най-добре в средата на терена като „осмица”, а не като №6 или №10. Искам да съм еднакво полезен и в двете фази на играта. Харесва ми да играя с топката, да организирам атаките.”

„Мисля, че нивото в Първа лига е добро. Разбира се, има 4-5 отбора, които са пред останалите. Те закономерно са в топ 6. Лудогорец е много качествен отбор, който има доста опит в европа. ЦСКА също е силен, но ние сме Левски – имаме богата история и трябва да се противопоставим на тези съперници и да гоним отличия. Да, разликата е голяма и трябва да чакаме грешки от тях. Не всичко е в ръцете ни. Ние сме фокусирани и в Купата, където ни предстои дерби в полуфиналите. Засега караме стъпка по стъпка и се надяваме и Лудогорец, и ЦСКА да загубят точки някъде.”

„Бенфика е най-голямата школа в живота ми дотук. Научих изключително много там. Стига ти само да гледаш играчите. Условията се феноменални. Там работят най-добрите треньори, привличат се най-силните играчи. Радвам се, че съм имал възможността да се докосна до футболисти като Пабло Аймар, Оскар Кардосо, Родриго Морено, Анхел Ди Мария, Нико Гайтан… Само да си подавам топката с тях е невероятно.”

„Иначе започнах с футбола на 4-5 години. На 7 се преместих в школата на Бенфика. Така постепенно успях да стана професионален футболист, макар че никой в моето семейство не е бил такъв в миналото.”

„Свободното време? Обичам да стоя в къщи, да чета книги и да играя на видеоигри. Любител съм на киното, но тук още не съм ходил. Ще ми е малко трудно с българските субтитри, но ще се опитам да слушам английския и да разбера всичко”, завърши Нашименто.