Драматичният гол на Илия Димитров в Коматево донесе успех за Левски в откриващия шампионатен мач на сезона за първи път от 2012 година насам. "Сините" традиционно са сред претендентите за спечелването на шампионската титла, макар и настоящата кампания 2018/2019 да не стартира по най-добрия начин с фрапиращо краткото участие в евротурнирите.

Отпадането от Вадуц коства поста на Делио Роси, а това предвещаваше нови проблеми точно преди началото в Първа лига. Недоволството сред фенове и ръководство беше и остава много голямо. Ако не друго, то срещу Ботев "сините" поне загатнаха, че могат да се справят с тежката ситуация. Голямата звезда Габриел Обертан призна, че до този момент на отбора му е липсвала насладата от играта.

Сега е ред всички, начело с новия треньор Славиша Стоянович, чиет встъпване в длъжноост все още се бави, да опровергаят критиците си. За целта тимът трябва по-често да показва лицето, което демонстрира срещу Ботев Пловдив - агресия по всяка точка на терена, разигравания на висока скорост и преса в съперниковата половина. В играта присъстваха традиционните пробиви по фланговете, което доведе до редица създадени положения. Пропуските на Станислав Костов и контузията на Серджиу Буш откриха шанс пред Илия Димитров и юношата на клуба се възползва. Талантът направи първата крачка към това да докаже, че решението за задържането му на "Герена" през този сезон е правилно.