Едва в третата си контрола родният първенец Лудогорец постигна първата си победа тази зима. В жертва на "орлите" се превърна шампионът на Словакия Тренчин, който беше победен с 1:0 в Турция. 

Автор на единственото попадение беше бразилското ново попълнение Жоао Пауло. Той се разписа малко преди почивката, а изстрелът му беше колкото красив, толкова и неспасяем. Това се оказа и единственият гол в мача, а след почивката последваха поне пет пропуска на играчи на разградчани сами срещу вратаря на противника. 

Преди почивката наставникът на разградчани Георги Дерменджиев пусна състав, който по всяка вероятност няма да е титулярният му през пролетта. На терена излязоха Владислав Стоянов, Александър Василев, Хосе Паломино, Георги Терзиев, Сисиньо, Лукас Саша, Светослав Дяков, Жуниор Кишада, Върджил Мисиджан, Жоао Пауло и Клаудиу Кешеру. 

Това предопредели и леко тромавото начало на българския шампион. Най-хубавата възможност за "орлите" дойде едва в 20-та минута, когато ударът на Върджил Мисиджан по диагонал в наказателното поле излезе на сантиметри в аут. 

Словаците отговориха с положение в 29-та минута. Тогава грузинецът Гиорги Беридзе намери перфектно нападателя Ранхело Янга, чийто опасен удар, който можеше и да се оплете в мрежата, беше избит от Георги Терзиев пред голлинията. 

Последваха няколко бързи контри на Лудогорец, но Жоао Пауло по десния фланг, но те не се увенчаха с гол. Такъв обаче падна в 39-та минута, когато Жуниор Кишада проби по десния фланг и в наказателното поле центрира на крака на Жоао Пауло, който с мощно воле заби топката под гредата - 1:0. 

При този резултат дойде и почивката, а след нея Дерменджиев смени абсолютно целия си състав. На терена влязоха Ренан дос Сантос, Йордан Минев, Козмин Моци, Игор Пластун, Натанаел, Густаво Кампаняро, Абел Анисе, Марселиньо, Вандерсон, Джоди Лукоки и Джонатан Кафу.

Това доведе до раздвижване на играта в атака на лудогорци и положенията пред вратата на Тренчин следваха едно след друго. Но пък всеки един шанс пред словашката врата беше пропилян с лека ръка. 

В самото начало на втората част имаше няколко опасни удара на разградчани, но те така и не затрудниха особено противниковия страж. В 65-та минута дойде и най-големият пропуск за Тренчин, когато след центриране от пряк свободен удар се стигна до разбъркване пред Ренан, но ударът на Лоурънс беше избит пред голлинията.

Последва светкавична контра на българския отбор, при която Джонатан Кафу беше изведен на хубава позиция, но стреля слабо и вратарят изби. След това пред вратата на Тренчин се изви истинска буря. 

От 80-та минута нататък имаше поне четири ситуации, при които разградчани излизаха на страхотни положения пред вратаря на противника, но ударите на Кафу на два пъти, Вандерсон и Джоди Лукоки не намериха целта сами срещу стража на Тренчин. 

В крайна сметка повече попадения не паднаха, но това на Жоао Пауло преди почивката се оказа достатъчно за първия успех на Лудогорец в контролите тази зима. 

Лудогорец: Владислав Стоянов, Александър Василев, Хосе Паломино, Георги Терзиев, Сисиньо, Лукас Саша, Светослав Дяков, Жуниор Кишада, Върджил Мисиджан, Жоао Пауло, Клаудиу Кешеру;

След почивката влязоха: Ренан дос Сантос, Йордан Минев, Козмин Моци, Игор Пластун, Натанаел, Густаво Кампаняро, Абел Анисе, Марселиньо, Вандерсон, Джоди Лукоки, Джонатан Кафу

АС Тренчин: Игор Шемринец, Мартин Шулек, Кингсли Мадука, Петер Клешчик, Джеймс Лоурънс, Абдул Муса, Десли Убинк, Филип Халгош, Хилари Гонг, Ранхело Янга, Гиоргие Беридзе; 


1' - Начало на мача!

3' - Първа опасна атака за Лудогорец, но Клаудиу Кешеру не се възползва от шанса. 

7' - Първи шанс и за Тренчин. Филип Халгош стреля от границата на наказателното поле, но неточно. 

19' - Хубава атака на Лудогорец, но Клаудиу Кешеру беше спрян със засада. 

20' - Много хубав диагонален удар на Върджил Мисиджан отляво на наказателното поле. Топката излезе на сантиметри в аут. 

24' - Първи жълт картон в мача, получи го Мартин Шулек за груб фаул срещу Върджил Мисиджан. 

29' - Първа изключително чиста възможност в мача. Гиорги Беридзе подаде перфектно към Ранхело Янга, но неговият удар беше отразен от Георги Терзиев. Топката излезе в корнер. 

30' - Хубава и бърза контраатака за Лудогорец. Жоао Пауло по фланга се втурна напред и намери Лукас Саша, който опита да прехвърли вратаря на Тренчин, но неуспешно. 

36' - Бърза контра по фланга на Жоао Пауло, но центрирането му успоредно на голлинията беше слабо и беше уловено от вратаря. 

39' - Страхотен гол на Жоао Пауло. Жуниор Кишада проби в наказателното поле и центрира към сънародника си, който от воле засече топката перфектно и я прати в сглобката на вратата за 1:0. 

44' - Върджил Мисиджан е контузен и лежи на земята, но в крайна сметка се изправи. 

45' - Край на първата част на мача, Лудогорец води с 1:0 с гола на Жоао Пауло. 

46' - Начало на втората част на мача. 

46' - Георги Дерменджиев смени целия си състав. На терена влязоха Ренан дос Сантос, Йордан Минев, Козмин Моци, Игор Пластун, Натанаел, Густаво Кампаняро, Абел Анисе, Марселиньо, Вандерсон, Джоди Лукоки, Джонатан Кафу. 

49' - Опасен удар на играч на Тренчин, но Ренан спаси. 

55' - Хубава атака направиха лудогорци, но Джонатан Кафу и Вандерсон се замотаха в наказателното поле и топката им беше избита. 

58' - Джонатан Кафу нахлу в наказателното поле и свърна към Вандерсон, но бразилецът не можа да засече топката. 

63' - Невероятен пропуск на Ранхело Янга за Тренчин. Той получи топката във вратарското поле, но не можа да стреля, защото се замота. Но тъкмо, когато отправи удар, се оказа, че преди това е играл с ръка и провали невероятен шанс. 

65' - Най-големият пропуск на Тренчин в мача. След центриране от пряк свободен удар се стигна до разбъркване пред Ренан, но ударът на Лоурънс беше избит пред голлинията. 

66' - Последва контра на Лудогорец, при която Джонатан Кафу напредна в половината на противника и стреля от границата на наказателното поле, но стражът изби. 

68' - Още една хубава атака на Лудогорец завърши с удар към вратата на Тренчин, но стражът изби. Изпълнението беше пак на Кафу. 

72' - Удар от дистанция на Петер Клешчик, но вратарят Ренан изби и не беше изненадан. 

78' - Удар от далечно разстояние на Халгош от пряк свободен удар. Топката обаче лети над вратата. 

80' - Страхотен шанс за Вандерсон, който беше изведен сам срещу вратаря на Тренчин, но стреля встрани от вратата. 

84' - Пореден самостоятелен пробив на Кафу, който успя да преодолее вратаря, но капитанът на Тренчин Клешчик изчисти точно пред голлинията. 

86' - Още една контра на Лудогорец, при която Джоди Лукоки беше изведен сам срещу вратаря, но стреля фалцово далеч в аут. 

90' - Край на мача! Първа победа на Лудогорец в зимните контроли!