Най-успелият български треньор зад граница в последните години Станимир Стоилов сподели виждането си как може да бъде прекъсната хегемонията на Лудогорец, която продължава вече седем години. Според него, най-важното е претендентите да се изравнят първо игрово с разградчани и да почнат да ги надиграват постоянно. 

"Левски и ЦСКА имат още доста да се потрудят, ако искат да свалят Лудогорец чисто от игровия връх. Аз лично ще подходя, ако съм на работа в конкурент на този тим, както беше в случая с Ботев, да изравня първо по игрови стил отбора. Да играе толкова добре, колкото и те играят и да ги надиграва. И това да се случва постоянно", заяви Стоилов пред NOVA. 

Той отново коментира и темите, свързани с отбора, в който направи първите си стъпки в треньорската кариера - Левски. Според него, "сините" имат за разрешаване не толкова финансови, колкото спортно-технически проблеми в преследването на върха. 

"Аз от дълго време повтарям, че на Левски проблемът никога не е бил финансов в последните години, винаги е бил спортно-технически за решаване. През годините съм казал за Левски всичко. Убедих се, че никой от хората, които ръководят, не искат да го чуят, те се обиждат или се сърдят", сподели Мъри и накрая искрено пожела Левски да спечели титлата.

"Надявам се Левски най-после наистина да успее да спечели титлата. Това ще бъде един наистина дългоочакван подарък за всички левскари", заяви Стоилов. Цялото интервю с именития български специалист можете да гледате в сряда от 20:00 часа в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT.