Берое и Верея завършиха 0:0 в старозагорското дерби част от първия кръг на Първа лига за сезон 2017/2018. Гостите от Верея завършиха двубоя с човек по-малко, след като в 80-ата минута Енчев получи втори жълт картон и напусна срещата. Берое стигна и до греда в 89-ата минута, когато Георги Динков нацели напречната греда.

Срещата се забави почти 30 минути, тъй като осветлението на стадион "Берое" не позволяваше мачът да започне, след като един от прожекторите не работеше.

През първата част двата тима се бяха захапали здраво по терена, но голове така и не паднаха.

Добро впечатление направи новото попълнение на Берое Драгош Фирцулеску, който на няколко пъти имаше възможности да открие резултата, но не намери целта. 

За Верея при две опасни атаки пропуски направиха Валери Домовчийски в 31-ата минута и Здравко Илиев в края на полувремето, но ударът му мина над вратата.

През втората част двата тима продължиха да се борят, но голови положения почти липсваха. Верея остана с човек по-малко в 80-ата минута, след като Енчев получи втори жълт картон и остави съотборниците си в намален състав.

В края на двубоя Динков нацели напречната греда, след като ударът му с глава не попадна в мрежата. В крайна сметка след много борба и малко голови положения двата тима взеха по 1 точка в старта на първенството.

Как се разви мачът минута по минута

Съставите на двата отбора
Берое: Перниш, Виданов, Желев, Като, Райнов, Цонев, Фирцулеску, Динков, Пенев, Педро Еуженио, Почански

Верея: Аргилашки, Илиев, Слаев, Енчев, Бен Джемиа, Бенгюзов, Елиаш, Андонов, Балде, Керкар, Домовчийски