Отборът на Славия ще има доста тежка мисия в 6-ия кръг на Първа лига, тъй като приема у дома шампиона Лудогорец.

Състезателите на треньора Златомир Загорчич вече се изправиха в официален мач срещу хегемона от Разград през сезон 2018/2019, като загубиха с 0:1 двубоя за Суперкупата на България.

Двубоят на Националния стадион "Васил Левски" открива неделната програма от 18.45 часа, като можете да го проследите минута по минута в GONG.BG.

Срещата ще бъде излъчена в пряко предаване по DIEMA SPORT, онлайн на PLAY DIEMAXTRA и на честотите на Дарик радио.

В последно време Славия показа, че е най-опасен именно от позицията на аутсайдер. Само преди 2 кръга "белите" почти измъкнаха реми от ЦСКА, когато само късният гол на Мауридес направи разликата. Определено съставът на Златомир Загорчич изпитва остра нужда от точки, тъй като има едва 7 след откриващите 5 кръга.

Като цяло обаче предпоставките за столичани не изглеждат добри. Те нямат победа срещу Лудогорец вече в 14 поредни шампионатни срещи. Фактът, че "орлите" имат важен реванш срещу Торпедо Кутаиси в Лига Евроопа през следващата седмица, все пак им дава надежда, че шампионът може би няма да подходи с оптимален състав към гостуването си в София.

Лудогорец е трети във временното класиране в Първа лига с 10 точки в актива си и изостава от Левски, който е с 16 и ЦСКА - с 12. "Червените" също са с мач по-малко.

Какво сочи статистиката около сблъсъка?

- Славия няма победа над разградчани в 14 поредни срещи за първенство – 11 загуби и 3 равенства. Единственият пълен успех е 3:2 на "Овча купел" на 24 март 2012 година.

- Ако се появи в игра, вратарят на Славия Георги Петков ще подобри рекорда за най-възрастен футболист в елита за всички времена. Досега той се държи от покойния Йордан Филипов, играл за Черно море в шампионатен двубой на 42 години, 5 месеца и 8 дни на 26 ноември 1988 г. Срещу разградчани Петков ще бъде с 4 дни по-възрастен от Филипов.

- В 108 мача за първенство преди този сезон Славчо Шоколаров (Славия) имаше едва 2 гола в актива си, сега вкара толкова само за 5 срещи.

- Седемкратните шампиони от Лудогорец са вкарали най-много голове в Първа лига точно във вратата на Славия – 43, следва Берое с 40 инкасирани попадения срещу разградчани.

- В дербито с ЦСКА в миналия кръг Вандерсон (Лудогорец) стана 6-ият чужденец в историята, стигнал кота 40 на отбелязаните от него голове след съотборниците му Марселиньо и Кешеру, бразилците Маркиньос и Мишел Платини и македонеца Балдовалиев.

- Единствен Върджил Мисиджан е започвал като титуляр във всеки един от 5-те мача на лудогорци в първенството.