Отборът на Дунав Русе посреща Лудогорец в първи мач от неделната програма на 20-ия кръг на Първа професионална лига.

Двубоят е от 12:30 часа.

Можете да следите развитието на мача минута по минута в GONG.BG.

Също така можете да гледате пряко срещата в онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA и по телевизия DIEMA SPORT.

Съставът на Лудогорец е начело във временното класиране в Първа лига с 48 точки, на 6 от втория ЦСКА. Русенци пък са 12-и в подреждането с 15 точки в актива си.

Петър Патев се завръща в игра за домакините след изтърпяно наказание.

Старши треньорът на Дунав Людмил Киров обаче не може да разчита на наказаните Мартин Ковачев, Светослав Ковачев и Божидар Васев. Дунав вече си осигури услугите на първото ново попълнение за втория полусезон – Костадин Слаев.

Лудогорец ще бъде без своята голяма звезда Марселиньо, който е наказан, а Сисиньо се завръща в игра след изтърпяно наказание.

В своя първи сезон след завръщането си в елита 2016/17 г. русенци взеха цели 5 точки от лудогорци, като вкараха 8 гола във вратата им в 4 срещи, но загубиха следващите си 3 двубоя с тях, като постигнаха в тях само едно попадение.

Ахмед Ахмедов (Дунав) е футболистът, играещ за отбор извън Топ 6, с най-много отбелязани голове през сезона – осем.

Станислав Антонов пък е пред своя 50-и мач в Първа лига, всички досегашни бяха с екипа на Дунав. Дебютът му на вратата на русенци бе на 19 ноември 2016 година при загубата с 0:1 от Верея, като е допуснал досега 68 гола в мрежата си.

източник: LAP.bg

В Топ 5 на стрелците през сезона досега има по един представител на всеки от отборите от Топ 5 в класирането, но за разлика от тима си Клаудиу Кешеру не е първи в индивидуалното подреждане, а отстъпва с гол на левскаря Костов. Румънецът обаче има 7 попадения в 6 мача срещу Дунав.

Тимът на Лудогорец завърши есенния дял на миналия сезон с 48 точки в 20 срещи (загуби 12 точки от възможния максимум), сега има точно толкова - 48, но с мач по-малко.

Никога досега не е минавал границата от 50 точки до зимната пауза.

Лудогорец вкара точно по 20 гола, както в своите домакинства, така и при гостуванията си. На чужд терен не спечели само срещу Берое (1:1), Славия (0:0) и ЦСКА (1:1).