Феновете определиха Клаудиу Кешеру за най-добър футболист на Лудогорец за 2018 година в традиционната анкета на фен клуб "Green Front 09". Победителите бяха обявени на специална церемония тази вечер в залата на читалище "Развитие" в Разград.

"Тази награда е не само за мен, но за целия отбор, за всички, с които работим и за всички фенове", каза Кешеру след като получи отличието си. Той бе определен от феновете и за най-раздаващ се футболист и най-добър нападател.

На второ място в класацията "Футболист на годината в Лудогорец" остана Марселиньо, а трето място зае Джоди Лукоки, който бе отличен и с наградата за най-добър халф.

За най-добър треньор феновете определиха Радослав Комитов. Призът за най-добър защитник бе връчен на Натанаел, а за най-добър вратар на 2018 година на Лудогорец феновете избраха Ренан дос Сантос. Носител на наградата трансфер-откритие стана Антон Недялков, а приза в категорията за най-добър млад талант получи Доминик Янков.

Владислав Стоянов бе отличен с приза "Железен орел". За това, че със зелените си сърца са доказали и спечелили обичта на публиката с плакети "Зелено сърце" бяха удостоени капитанът на отбора Светослав Дяков, управителят на "Агроспектър 2000" ООД Божинел Христов и председателят на фен клуб "Green Front 09" Светлан Иванов. За всички футболисти на Лудогорец имаше грамоти от организаторите, а за половинките им мускатче българска роза.

Церемонията бе открита с видеообръщение на един от собствениците на клуба Кирил Домусчиев. Той благодари на привържениците на Лудогорец за цялостната подкрепа и за предаността към клуба. "Радвам се, че във всички важни моменти през годината ни подкрепяхте всеотдайно, бяхте предани фенове на нашия отбор. Радвам се също, че сред вас видях и много млади фенове на клуба, което може само да ни радва - мен и ръководството", каза още Домусчиев. Той пожела следващата година да бъде по-успешна и Лудогорец да радва феновете с още много успехи. Домусчиев поздрави и децата от школата на клуба, като им пожела здраве и успех във футболната кариера.

Приветствие към организаторите, футболистите и феновете отправи и Ангел Петричев. "Пожелавам си за следващата година малко повече късмет за всички нас, защото тази година малко повече късмет щеше да ни направи по-щастливи и да продължим и напролет в евротурнирите, но и това, което постигнаха футболистите не беше малко", каза той.

"Силата на Лудогорец е в колектива, в това, че имаме страхотен екип, в това, че не се предаваме и ви обещавам, че ще продължим да отстояваме на злобата и завистта, която е срещу нас", допълни изпълнителният директор на Лудогорец. Своя поздрав към участниците в церемонията поднесе също кметът на общината д-р Валентин Василев.

И тази година инициативата Футболист на годината 2018 в Лудогорец имаше благотворителна кауза. Събраните над 3000 лева от събитието ще бъдат предоставени за приюта за кучета в Разград.