Септември София и Черно море Варна откриват 20-ия кръг на Първа лига в петък (8 декември) от 17,30 часа, а двубоят може да гледате в ефира на DIEMA SPORT, GONG PLAY, Gong.bg и честотите на Дарик радио. В първия мач между съперниците по-рано през сезона новакът в елита постигна изненадваща победа с 4:1. Това бе едно от пораженията, които доведе до трусове в лагера на варненци и павира пътя към уволнението на предишния наставник Георги Иванов-Гонзо.

Какви са последните новини преди двубоя?

- Септември уреди документите на Жеан Патрик, но той ще пропусне двубоя

- Николай Митов ще затегне защитата

- Елтон остава на пейката за септемврийци?

- В Черно море Орлин Старокин и Атанас Зехиров са възстановени

- Черно море се раздели с нападателя Евгений Боровик по взаимно съгласие

- В редиците на варненци е контузен младокът Николай Минков.

Ето и любопитните факти преди двубоя:

- Николай Митов дебютира начело на Септември точно срещу Черно море с най-убедителната победа на столичани след завръщането им в елита – 4:1 на „Тича” на 27 август. Това е и единствената среща, в която столичани отбелядзаха повече от 1 гол.

- Септември е тимът, срещу който са свирени най-много дузпи от началото на сезона – 5, от които 4 реализирани.

- Ганаецът Ишмаел Байду има вече 16 мача за септемврийци, но само в един от тях изкара пълни 90 минути на терена (0:2 срещу Левски) 7 пъти започна като титуляр, но веднъж бе изгонен, а 5 пъти сменен, в останалите 9 случая се появи като резерва.

- Черно море е единственият тим, който не вкара гол в последните 3 кръга от първенството. Моряците не се разписаха в 6 от 10-те си мача под ръководството на Емануил Луканов, при Георги Иванов-Гонзо не го сториха само в два от 9 двубоя.

- Черно море допусна 4 гола във вратата си в една среща от началото на сезона единствено срещу новака Септември.

- Черно море е един от трите отбора, заедно с Дунав и Берое, срещу които все още няма отсъдени наказателни удари. Само в срещите на варненци обаче няма отбелязани голове от дузпи.