Отборите на Черно море и Ботев Пловдив не успяха да се победят и завършиха при 0:0 срещата помежду си от 25-ия кръг на Първа лига. На "Тича" "моряците" имаха по-чистите шансове за гол, но няколко много силни намеси на полския страж на пловдивчани - Даниел Кайзер, както и неточността в завършващия удар на играчите на домакините, поделиха точките.

След това равенство Черно море остава 6-ти с 41 точки, докато Ботев Пд е 4-ти с 44 т., кръг преди края на редовния сезон в шампионата.

"Канарче" ще черпи с шампанско на "Тича"

...................................................................................

Черно море - Ботев Пловдив 0:0 (вижте развоя на срещата минута по минута ТУК)

...................................................................................

Още през първата част двата тима направиха принудителни смени. В 11-ата минута контузия в тима на "канарчетата" получи бразилският бранител Джонатан Перейра, който бе заменен от младия Кристиян Добрев. Минута преди края на първото полувреме Илиев Илиев бе принуден да извади активния до този момент Аристоте Ндонгала, заменяйки го с Мехди Фенуш.

Първият по-опасен шанс за един от двата отбора се откри пред гостите. В 9-ата минута подаване на Тодор Неделев от свободен удар в наказателното поле не бе изчистено от защитата на Черно море. Топката стигна до свободния пред дъгата Радослав Терзиев, който шутира силно към долния десен ъгъл на вратата на съперника, но там Иван Дюлгеров плонжира и изби в корнер. След него не последва нищо опасно за домакините.

В 26-ата минута Цветомир Панов запази топката в очертанията на терена до аутлинията и центрира мигновено. В наказателното поле кълбото стигна до Мартин Минчев, който стреля с глава, но Даниел Кайзер бе на точното място и улови без особени трудности.

5 минути по-късно Аристоте Ндонгала успя да запази топката на тъчлинията и напредна към наказателното поле. Играчът на домакините пусна къс пас към Мартин Минчев, който от около 20 метра стреля силно - ударът обаче не бе точен и прелетя в аут.

Първата част завърши с изключителен пропуск на "канарчетата" - в 46-ата минута Младият Крис Добрев получи отляво на атаката на своя тим. Той не бе пресиран и имаше време да се огледа, след което центрира прецизно с левия крак към дузпата. Там Лъчезар Балтанов се оказа на отлична позиция и от няколко метра шутира с шпагат напред, но Иван Дюлгеров отрази като по чудо удара от близка дистанция.

В началото на второто полувреме Черно море притисна съперника си. В 48-ата минута центриране отляво намери Радослав Василев около точката на дузпата. Нападателят на Черно море не бе блокиран от нито един играч на гостите и той съумя да стреля с глава. Кайзер обаче прояви удивителен рефлекс и изби в корнер. След него не последва нищо опасно за вратата на Ботев Пд.

Две минути след това Фенуш се измъкна зад защитата на Ботев отляво. Той си обърна топката на удобния десен крак, но през това време бе блокиран от няколко защитници на съперника. Кълбото стигна до Георги Илиев, който също нямаше възможност да стреля и чукна към освободилия се през това време Фенуш. Той шутира с десния крак, но топката премина над вратата на Кайзер.

В 58-ата минута пак Мехди Фенуш центрира отляво към наказателното поле. Там Радослав Василев отново не бе неутрализиран от съперниковата защита и стреля с глава. Този път ударът бе по-лек и Даниел Кайзер улови кълбото между ръкавиците си.

Едва в 60-ата минута Ботев успя да изнесе топката от своята половина. Кълбото се озова на левия фланг, откъдето Еберт Кардосо центрира към вратарското поле. Там Феребори Доре получи страхотен шанс да забие с глава от няколко метра, но насочи крайно неточно и кълбото излетя в аут.

Минута по-късно Радослав Василев получи страхотен пас зад защитата съперника, озовавайки се сам срещу стража Кайзер. Полякът обаче реагира бързо и излезе напред, отразявайки лекия удар на Василев.

В 62-ата минута Цветомир Панов центрира на далечна греда, където Мартин Минчев отигра с глава, но не успя да насочи добре и топката излезе в аут.

Последваха по-спокойни минути, в които темпото на срещата спадна значително. Едва в 84-ата минута Георги Илиев центрира от свободен удар, но бранител на Ботев Пд изчисти напред. Топката стигна до влезлия като резерва Патрик Андраде, който шутира мощно по земя. Даниел Кайзер отново обаче бе на място, протегна се с лявата ръка и спаси.

До края нямаше повече опасности, с което крайният резултат - 0:0, не се промени.

Ето и на кои играчи заложиха двамата наставници: 

Черно море: Иван Дюлгеров, Цветомир Панов, Пламен Димов, Виктор Генев, Мирослав Енчев, Аристот Ндонгала, Васил Панайотов, Петър Витанов, Мартин Минчев, Георги Илиев, Радослав Василев;

Резерви: Георги Китанов, Стефан Станчев, Патрик Андраде, Мехди Фенуш,  Жоржиньо, Родриго, Дани Кики;

Ботев: Даниел Кайзер, Джонатан Перейра, Димитър Пиргов, Кристиян Димитров, Еберт Кардосо, Радослав Терзиев, Васил Шопов, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Атанас Зехиров, Феребори Доре;

Резерви: Иван Чворович, Костадин Ничев, Лазар Марин, Антон Карачанаков, Филип Филипов, Кристиан Добрев, Запро Динев.