Лъчезар Котев кара своята втора година като част от Витоша Бистрица.

20-годишният полузащитник мина през школата наречена втора лига, където изкара целия минал сезон под ръководството на Костадин Ангелов, а през първата поливина на настоящия сезон игра за Оборище Панагюрище преди да се завърне обратно в Бистрица.

Загубата от Славия в междинния кръг увеличи серията на Витоша Бистрица без победа в 30 пордни срещи което е изравнен негативен рекорд на Черноморец Бургас София регистриран през сезон 2006/07.

"Вижда се, че вече ми се дава шанс. Натрупах малко опит и рутина", сподели Котев.

"Със сигурност е тежко да сме в така серия, но ние не се стараем това да не ни влияе. Искаме да останем в групата. Стараем се на всеки мач на терена да извоюваме първа победа. Да се надяваме, че тя ще дойде в най-важния момент", добави Котев.

Витоша гостува на Пирин Благоевград в неделя, 22-и април от 17.30 часа в двубой от Първа лига, Втора осмица, Група А.

Преди мача от 31-ия кръг Витоша остава без успех в шамионата и едва 9 точки.

Юношата на Септември Лъчезар Котев познава добре изискванията на Костадин Ангелов и очевидно се наслаждава на съвместатната им работа, защото след паузата в шампионата Котев не е пропуснал нито минута игрово време.

Още преди старта на плейофите Витоша Бистрица бе единственият тим за когото бе ясно, че ще участва в баражите за разпределяне на местата от 11 до 14-то в крайното подреждане и всеки в клуба се надява, добрите резултати тепърва да предстоят в най-важните мачове.

Все повече ситуцията в двете групи във втората осмица се изяснява и съвсем скоро ще узнаем кой срещу кого на предстоящите баражи.

Утвърдил се като титуляр в първа лига едва на 20, Лъчезар Котев естествено има своите цели за понататъшно развитие.