Една от младите родни надежди на Лудогорец е вратарят Даниел Наумов. Той трупа все повече опит по терените у нас и очакванията към него растат постоянно. Той е на мнение, че това не му пречи, а дори напротив - мотивира го. 

"По-скоро ме мотивират очакванията, че съм един от големите таланти на вратарския пост. Не се притеснявам от тях. Щом има очаквания към мен, значи хората разчитат на мен. Все още съм само на 20 години и се надявам да заиграя скоро за първия отбор, все пак имам вече няколко мача за него." 

"Предимно се подвизавам във втория тим, където ръководството разчита да натрупам опит. Да, има доста чужденци, но те не са случайни, а са доказани и с висока класа и не са събрани току-така. Конкуренцията наистина е сериозна", заяви Наумов пред "Дарик" и разкри какво е да се подвизаваш във втория тим на разградчани. 

"Б групата си е Б група, професионални мачове има там. Има доста професионални футболисти, които са към края на своята кариера и доиграват там. Но имат класата дори за елита", сподели още младокът и сподели какво е да се тренира с първия отбор на Лудогорец, както и какви са приликите и разликите между предишния наставник Пауло Аутуори и новия Антони Здравков. 

"Тренировките са много добри, защото темпото е доста високо, топката се движи доста бързо. В един момент, когато излезеш на терена, всичко е една идея по-лесно. Аз постоянно тренирам с първия отбор, само за мачовете излизам да играя с втория отбор." 

"Пауло Аутуори и Антони Здравков са сходни като стил, работили са заедно преди. Здравков, когато застана на поста, искаше да продължи философията на Аутуори, така че не е много различно по този параграф", заяви Наумов и говори за престоя си във Верея миналия сезон. 

"Направих няколко мача за Верея миналия сезон, смятам, че се представих на ниво. В началото започнах два двубоя, но получих контузия и пропуснах по-голямата част от битките. Но след твоа се завърнах, участвах в още два мача и смятам, че бях на ниво." 

"Все още нямам представа дали пак ще ме преотстъпят, трябва да разговарям с ръководството, то ги взима тези решения, така че ще видим. За в бъдеще искам да играя в някой от топклубовете в топпървенствата. Нямам предпочитания кой точно", сподели вратарят и говори за разликата с преследвача ЦСКА в класирането. 

"Смятам, че авансът на Лудогорец можеше да е и по-сериозен на паузата, защото видяхте, че ЦСКА ни изравниха доста късно в мача. Можеше и 9 точки да им водим, можеше да загубят точки и срещу Ботев. Но и 6 точки са добър аванс на паузата. Смятам, че отново ще сме шампиони и ще спечелим Купата", заяви вратарят и накрая говори за новия селекционер на младежите Александър Димитров. 

"Александър Димитров го познавам, той познава много добре нашия набор, води ни на Европейското в България. Няма нужда от много време да се адаптира и ще работи добре с нас", завърши Даниел Наумов пред "Дарик".