„Отбелязахме гол, държахме владението на топката. Това ни беше целта. Но трябваше много по-рано да затворим мача, още първото полувреме. Трябваше да вкараме два-три гола. Явно трябва да работим много върху този компонент от футбола”, коментира старши треньорът на Левски Николай Митов след победата с 1:0 над Черно море в 31-я кръг на Първа лига.

Попитан за четиримата титуляри, които бяха извън групата за мача - Джереми де Ноойер, Георги Костадинов, Сърджан Лукин и Антонио Аниете , Митов отговори:

„Те са много добри футболисти, дали са на Левски, по една или друга причина от новия сезон няма да бъдат в Левски. Тренират си, а кога ще играят или не, преценяваме ние. Кога ще са в групата и кога не – преценяваме ние. Просто от новия сезон няма да са в Левски. Причина е, че не подписват договори. Няма да бъдат в Левски. Ние сме предложили договори. Няма някои разбирания. Всеки си гледа интересите. Интересът на Левски е да се изгради стабилен отбор от новия сезон. Няма нищо лично. Това са футболисти на Левски, ако трябва ще ги използваме.”

Митов извади четирима титуляри от групата на Левски

„Доволен съм от мача днес, поздравявам футболистите и вече мислим за следващия. Доста работа имаме, за да виждаме в Левски това, което искам аз и моите колеги. Само с победи се излиза след такъв мач, като предишния с ЦСКА, който изиграхме. Вече го забравяме. От утре вече мислим за двубоя с Локо Пловдив. С ЦСКА, ако играем утре пак ще играя ромб. Специално за този мач, който мина. Не се получи от наши детински грешки до петата минута. Няма какво да се връщаме назад. Казах и след мача, поемам аз вината”, каза още Ники Митов и продължи:

„Левски трябва да има един солиден отбор, а тогава младите още повече ще растат. Даром няма да давам на никой. Още от първия мач с ЦСКА постоянно има в групата млади, но даром няма да се дава на никой. За да се развиват младите, трябва да имаш един солиден отбор.”