„Те не са много ЦСКА, Литекс сме си ги били“, коментира старши треньорът на Левски Николай Митов след мечтания дебют. С попадения на Роман Прохазка от дузпа и Давид Яблонски „сините“ надиграха ЦСКА с 2:1 в 23-ия кръг на Първа лига и сложиха край на негативната си серия без победа.

Митов застана начело само ден преди възловия мач, след като неговият предшественик Елин Топузаков си тръгна по взаимно съгласие. С него начело Левски спечели едва 2 от 9 възможни точки в първите си три мача, но сега Митов със сигурност върна еуфорията сред привържениците на отбора.

„Аз съм казал, че нашата публика е най-велика. Победата е благодарение на футболистите, публиката и на Елин Топузаков. Аз съм сигурен, че ако той бе на пейката, Левски отново щеше да победи“, коментира Митов.

„Имахме 10-20 минути колебания, а след това всичко си дойде на място. Ние пресирахме. Да бъда честен футболът не бе на високо ниво“, добави треньорът на „сините“.

Сираков: Ако Левски не беше бил, положението щеше да е неудържимо

„Бурабия и Сукуна се включиха отлично. Губихме с 0:1 и трябваше да направя промяна. След това се получи всичко. Един мач не може да ни заблуди. Ние имаме много работа. Днес бе важно да спечелим трите точки. Левски трябва да играе футбол с много подавания, футболът да бъде печеливш. Аз знам какво иска нашата публика. Ние играем във всеки мач за победа и искам да надграждаме“, продължи наставникът на Левски.

В Левски вече са взели извънредни премии за успеха

„Те не са много ЦСКА. Литекс сме си ги били.“

Баждеков: Дано в Левски има само положителни изненади

Митов, млад вратар и чех вдъхновиха Левски за обрат срещу ЦСКА

„Трябваше да изравним. Бях сигурен, че ако изравним, ще успеем да обърнем. Всички направиха блестящ мач. Всеки един е важен за Левски. Само напред и да се развива. Николай Кръстев е отличен вратар. Левски винаги е имал добри вратари. Искам постоянство. Това е най-важното във футбола. Нормално беше да пази той. Митрев е на един ден. Аз имам пълно доверие на Ники Кръстев“, каза още Николай Митов.