Наставникът на Левски Николай Митов намери позитивите в представянето на тима си след поражението с 1:3 от Лудогорец. Той е доволен от представянето на младите момчета в този мач и сподели още, че има уверението на ръководството, че няма да бъде сменян, въпреки загубите напоследък.

"Имам договор за още една година, ръководството застава зад мен и се гради солиден отбор. Като те поканят в Левски си длъжен да дойдеш, да изградиш силен отбор, да се конкурираш с всички", заяви Митов след мача пред камерата на DIEMA SPORT.

Той сподели още, че му трябва селекцията през лятото и за пореден път защити решението си да извади от групата четиримата играчи с изтичащи договори, които вече трети мач не са сред избраниците му.

"Тези момчета са дали на Левски много, но няма да бъдат повече в отбора. Затова искам да видя на кого ще мога да разчитам от новия сезон, за да може да се изгради един добър отбор. Като го направим, ще атакуваме и титла, ще се надиграваме с другите. На Левски с публиката малко му трябва, за да надиграва противника. Иска се и малко време, а и селекция."

"За да имаме силен отбор, трябва да имаме конкуренция на всеки пост. В Левски конкуренцията трябва да е от първия мач на сезона. Винаги има риск да загубиш, но той е оправдан, за да се направи отбор, трябва да се рискува. По-добре от новия сезон да знаеш, че си изградил отбор, отколкото да направиш една победа и да се заблудиш."

"Трябва да сме по-осторожни в защита и да не се допускат грешки. Днес нямахме и късмет, гредите можеха да влязат. Но гледаме напред. Юруков се включи добре, Найденов отличен мач, но трябва да се направи и селекция", заяви Митов. Той коментира и на какво се дължи поражението в този двубой.

"Добре започнахме, от една грешка ни вкараха, после ни направиха 2:0. Ние тъкмо се върнахме в мача, държахме инициативата, при 1:2 имахме положения, греди, но ни вкараха гол. Опитността и класата на Лудогорец си каза думата и спечелиха мача."

"Днес отборът се стара и се надиграваше с Лудогорец. Това е пътят. Една къща като се бутне, не трябва да се заблуждаваш с една победа. Трябва да се изгради един солиден отбор, за да можеш да се надиграваш и да побеждаваш", сподели Митов.