Наставникът на Септември Николай Митов не остана особено доволен от представянето на тима си в мача с Етър, но за него най-важното е, че е спечелил трите точки. Те на практика гарантираха оцеляването на столичани в елита и те ще се борят за плейоф за Лига Европа.

"Стана един добър мач, решаващ се оказа голът на Галчев. Не мога да кажа, че сме играли прекрасно, но в този мач ме интересуваха само трите точки. Знаехме с какъв отбор играем, такъв, който взе точки от грандовете. Но ние правим крачка към голямата си цел - да се спасим", заяви Митов пред DIEMA SPORT и продължи с анализа си.

"Искам повече като игра, съвсем друга са ми вижданията за футбола. Ако не вярвах, че няма да оцелеем, нямаше да дойда. Като дойдох имахме само три точки. Казах им и в съблекалнята, че си го заслужиха. Като видя и на теория, че сме се спасили, ще съм по-спокоен", добави треньорът и разкри какво иска да вижда занапред.

"Има доста неща, които искам да виждам, ще трябва да надградим и със селекция. Но трябва да отбележим, че в абсолютно всеки мач, че имаме поне по две момчета на 18 години. Освен ние и Славия, другите отбори не си го позволяват, особено тези, които се борят за оцеляване."

"Винаги съм казвал, че това е бъдещето на футбола. Радвам се, че имаме и опитни играчи, които помагат на тези млади момчета и дай Боже те да тръгнат нагоре", заяви още наставникът и сподели реална ли е тази позиция за тима му, на която се намира и сега.

Това място, което заемаме в момента, това ни е реалното ни място - шесто, седмо, осмо. Имаме 34 точки, доста са с по-малко актив от нас. Искам да владеем повече топката, но аз съм реалист и и зная накъде вървим", добави Митов и коментира предстоящия мач с Локомотив Пловдив.

"Локомотив Пловдив е силен съперник, от вторник започвам да мисля само за тях. Това ни е втори домакински мач, нашата група е силна. С тях имахме предимството, че водихме с много точки пред останалите съперници, но всички участници в нея са много силни", завърши треньорът на Септември.