Наставникът на Септември Николай Митов заяви, че има още много работа с тима след Нова година, но добави, че нещата са доста по-спокойни при все, че отборът вече има 23 точки. Специалистът, който говори след победата над Черно море с 2:1 в последния кръг от есенния дял на шампионата, напомни, че при завръщането му начело на софиянци активът е бил доста скромен – 3 пункта.

„Тежко бе след такава загуба. Искам да поздравя играчите. Имахме един нормален разговор. Аз им казах, че нищо не е станало. Просто днес трябваше да излезем като мъже и да изиграем мача. Искам да ги поздравя за победата, доволен съм и от точките, които имаме. Сега са 23, като дойдох бяха 3. Момчетата показаха характер и мъжество. Имаме много работа след Нова година, но друго е с 23 точки“, започна Митов.

„Не допуснахме елементарни грешки и това помогна. Радвам се, че го направиха играчите. Те днес показаха дух и характер“.

„Всеки работи. Мартин Тошев вкарва. Така оползотворява труда на всички. Имаше и други положения. Можеше и хеттрик да направи“, продължи треньорът.

„Добра бе 2017-а за Септември. Влизане в А група, нов отбор и сме в средата на таблицата“, направи равносметката Митов.

„Всеки компонент на играта имаме работа. Сега градим отбор. Не се заблуждавам и съм щастлив, че имаме 23 точки“.

„Всичко по подготовката е изяснено. Почваме в София, след това ще имаме лагер в Сандански и после в Турция“.

„Ще има нови попълнения. Но това е нормално, ако искаме да вървим нагоре като отбор. На 3 януари като се съберем, ще се знае и вие ще знаете. Ще има напускащи, но искам първо на тях да кажа и после ще разберете и вие. Нормални неща от футбола, но неприятни“.

„Ние искам да се задържим в елита и да продължаваме така като визия на клуба. Днес имахме период на терена - шест човека родени през 1998-а и 1999-а. Това може само да ме радва. Това е политика на клуба и аз съм доволен“, каза за финал Митов.