Помощник треньорът на Александър Томаш в Берое - Константин Мирчев заяви, че отборът е готов за нова битка срещу Верея. Той бе категоричен, че Берое ще направи всичко, за да спечели предстоящия мач. 

– Г-н Мирчев, отборът на Берое се завръща с мачовете от първенството. Предстои среща с Верея. Какви са очакванията на треньорския щаб?

– Готвим се сериозно и отговорно. С отношение както към всеки един двубой. Даваме си сметка, че ни чака труден мач срещу един много добър отбор. Ние обаче също сме мобилизирани и имаме много добри играчи. Нашата цел е да спечелим мача.

– Само преди два дни играхте тежък двубой от 120 минути срещу шампиона Лудогорец за Купата. Ще се отрази ли това, според вас?

– Мачът наистина бе тежък, но ние вече сме го забравили и сме готови за нова битка. Нашите футболисти са възстановени и амбицирани да се представят на високо ниво.

– Казахте, че Берое ще се изправи срещу един силен съперник. Това го показват и резултатите на Верея. На какво отдавате тяхното представяне тази година?

– Тяхните резултати не ме изненадват, защото смятам, че има изграден и запазен отбор на 90% от миналия сезон. Като прибавим и това, че през лятото бе назначен доказан специалист като Илиан Илиев. Съвсем логично отборът да се представя добре.

– Вашият щаб е запознат със ситуацията при съперника, тъй като вие водихте тима през миналия сезон. Тогава също се спекулираше за финансовото състояние на Верея. Сега нещата не са по-различни, според медиите. Вие обаче виждате ли разлика и изчистено ли е финансово всичко към целия треньорски екип?

– Именно, защото сме запознати казвам, че има добре структуриран отбор. Относно финансоата ситуация към този момент не бих могъл да отговоря и не ми е работа. Спрямо нас, като треньорски екип обаче наистина има неизчистени средства. Ние обаче разчитаме на мъжката дума на президента на Верея, който прави всичко възможно за клуба си.

– За каква сума става дума?

– Не бих искал да бъда конкретен с точна сума, тъй като не е редно да го споделям, но само ще кажа, че говорим за повече от 6 заплати.

– Да се върнем към Берое. Какво е настроението в тима преди двубоя и има ли проблеми с контузени играчи?

– Нашите момчета са професионалисти и работят усилено всекидневно. Всеки един от тях е готов и иска да даде всичко от себе си за Берое, да радва нашите фенове. Всички в клуба искаме отборът да побеждава и играе добре всеки един двубой. Ние винаги играем за победа. Към този момент имаме проблеми с Михаил Михайлов и Веселин Пенев, който до последно ще бъде под въпрос за срещата.