Румънските медии избухнаха с информацията, че един от най-добрите местни треньори Мирча Луческу може да поеме българския шампион Лудогорец. Но по всичко изглежда, че следващият пристан в кариерата му ще е съвсем различен. 

Ветеранът, който вече навърши 71 години и се оглежда за последен пристан в кариерата си, вече е провел първи разговор с ръководството на бившия си клуб Галатасарай. Очаква се да има и втори тур в близките дни и назначението му да бъде обявено официално още до края на седмицата, ако всичко е наред. 

Според последните информации от румънското издание "Диги Спорт", ако разградчани не отстранят литовския Жалгирис в Шампионската лига, сегашният наставник Георги Дерменджиев незабавно ще бъде уволнен и ще бъде ангажиран Луческу. Но явно плановете на румънеца са по-различни. 

Ветеранът работи в гранда от Истанбул в началото на века и с него спечели Суперкупата на Европа през 2000 г. В края на същия сезон изведе "чим бом" до четвъртфинал в Шампионската лига, загубен от Реал Мадрид.