Ветеранът в състава на Етър Веселин Минев беше избран за най-добър в мача на своя тим с Черно море. Той се справи страхотно в защита и логично заслужи шампанското от читателите на GONG.BG.

Той се върна и на последните си изяви в Левски, от който беше освободен в края на миналия сезон по настояване на тогавашния наставник Николай Митов. Спомените му от тогава не са добри, но въпреки това пожела на "сините" да станат шампиони.

"Чувствам се добре сега, защото последните месеци в Левски бяха тежки. Това беше заради двама души, които решиха да извадят половината титуляри преди две дербита. Мога още година да играя, не личи, че съм на 36 години на терена."

"Имам достатъчно опит, мога да играя навсякъде. Гледа треньорът да ме запази, все пак на тези години е нормално и съм стопер вече. Не го разбирам това с Левски тогава, имаш 12 души, а Ники Митов каза, че има само двама футболисти."

"Той изкара петима футболисти и двата мача ни пребиха. Левски няма какво да му връщам, там са ми дали много. Просто ще защитавам цветовете на Етър с най-топли чувства съм към Левски. Пожелавам им да станат шампиони", заяви Минев пред DIEMA SPORT и се върна на мача с Черно море. Според него, "моряците" си признали, че имало дузпа.

"Трябва да съжаляваме, че не победихме, чистите положения бяха пред тяхната врата. Ако има дузпа, ще е жалко, защото пак ни ограбват. Цяла седмица тренираме, за да се представим достойно срещу силен съперник, но ни спират."

"Според мен, той няма какво да симулира. Даже момчетата от Черно море признаха, че има дузпа, започнахме да се гледаме странно. Но нека гледаме, да не прибързваме, както винаги, тогава е кажем категорично", сподели още Минев и говори за състава на Етър, както и за представянето на тима в различните схеми.

"Имаме само дербита, но разполагаме с добър състав и се надявам да се противопоставим на грандовете. Футболистите, които имаме, не би трябвало да имаме проблеми. Но нека не говорим. Вижте и Черно море, завъртяха се, почнаха добре, но после какво стана с тях."

"Събрани сме доста опитни футболисти, чувстваме се добре. Футболът е една игра, спиране, подаване, тичаш. Няма значение каква е схемата", завърши един от най-опитните играчи на Етър.