Фланговият футболист на Берое Милен Желев посочи колективния дух като най-отличителната черта за отбора и неговата най-голяма сила.

Милен Желев бе привлечен в Берое през лятото като десен краен защитник, но напоследък Александър Томаш смени позицията му. Сега 24-годишният футболист е натоварен с по-офанзивни функции - като дясно крило. Той сподели и какви са разликите и какви са новите изисквания към него.

„Разликата е, че трябва да вкарваш голове като дясно крило, иначе играта е горе- долу една и съща. Изисква доста бягане, а аз съм такъв човек, че трябва да помагам на хората зад мен и на целия отбор. Гледам да го правя. Всички си помагаме вътре, защото колективът е най-важното нещо. Надявам се за напред да стоя още по-добре на терена и с още самочувствие да отигравам ситуациите. Имам доста по какво да работя. Мисля, че с времето всичко ще си дойде”, коментира националът за предаването "Преди кръга" по DIEMA SPORT.

Берое е четвърти в класрането, а с оглед на добрата игра в първите мачове от 2018-а тимът гледа и към по-предно класирне.

„Старши треньорът Александър Томаш много набляга на това да сме единни, концентрирани през цялото време и да изпълнпваме всичко, което тренираме. Мисля, че резултатът е на лице. Има още какво да се желае и в бъдеще ще го подобряваме. Работим много. Сигурен съм, че нещата ще се получат, ще изглеждаме още по-добре, ще владеем топката по-добре, ще отиграваме ситуациите по-добре. Работата си я вършим, трябва време и търпение и мисля, че нещата ще се случат в най-скоро време”, продължи Желев.

На Берое предстои гостуване на Локомотив Пловдив, а и Томаш, и Желев разкриха, че подходът на старозагорци от първата среща през есента, когато загубиха с 1:2 като домакин, е бил грешен.

Берое ще преследва победа срещу Локо Пд на всяка цена

„Трудно е, но мисля, че имаме всичко нужно да се справим със ситуацията. Да не забравяме, че през първия полусезон излезнахме с леко вдигнати глави, подценихме ги, изпатихме си. Не мисля, че сега ще допуснем тази грешка, а и след тези два мача, които можехме да спечелим, а не спечелихм, сега е точният момент да се вдигнем от случилото се.”

Желев вече получи първата си повиквателна за националния тим на България и не скри, че се надява скоро пак да попадне в полезрението на селекционера Петър Хубчев. Футболистът сподели и как се чувства в Стара Загоре след трансфера си от Локомотив Горна Оряховица.

"Тук, в Стара Загора се чувствам много добре. Израснал съм тук, тук съм бил школуван. Целият ми живот е минал в този град. Семейство, приятели… Всички ме познават. Прекрасно е. Всичко е страхотно, няма какво да го коментирам. Пожелавам си да сме живи и здрави, за да можем да строим и да надграждаме, да се борим и нещата ще стават още по-добре. Сигурен съм в това", завърши Желев.