Старши треньорът на Пирин Милен Радуканов поздрави момчетата си за победата над Дунав с 1:0 в 24-ия кръг на Първа лига и побърза да насочи вниманието към следващия мач срещу ЦСКА. Наставникът с шеговито изражение заяви, че мачовете срещу водещите тимове у нас "се играят за удоволствие".

„Поздравявам всички дами в България, честит празник. Най-вече тези, свързани с футбола, и преди всичко тези от моето семейство. Тази победа е за всички дами, свързани с ФК Пирин. Трудно влязохме в мача, но най-важното е, че победихме. За разлика от предния, когато владеехме инициативата, сега влязохме трудно. Страхотно напрежение има, като играем у дома. Всеки мач е така. Не знам защо, не знам защо. Страх ги е момчетата да не загубим, все едно ще свърши света. Обяснявам им, че няма да стане така, да се отпуснат, но явно не може. Този недостиг на точки явно им оказва влияние. Лошото е, че така не могат да покажат възможностите си. Радващото е, че след средата на първото полувреме и през второто показахме воля да наложим игрово предимство. През второто полувреме създадохме достатъчен брой положения, можеше да победим и с повече.”

„Поздравявам Кирилов за гола, както и целия отбор за борбата, желанието, себераздаването след само 2 дни пауза. Кирилов отдавна искаше да вкара. Може би се натрупа негативна енергия, защото всички очакваха от него да вкара, а дотук той не успяваше. Радвам се, че вкара, и то след добра игра. Има голямо бъдеще пред него. Той може да играе и в националния отбор, и в чужбина. Сигурен съм в това.”

„В защита работят всички 11 човека. Противникът играе толкова, колкото му позволяваш. Значи не сме му позволили да играе и сме стояли правилно срещу него. Затова не успя да създаде положения. Футболистите опитват да изпълняват това, което им говоря. Допускаме все още доста грешки, отдавам ги най-вече на напрежението. Ще трябва да работим още.”

„Преслав Йорданов… това му е максимумът на този етап. Радвам се, че се включи добре. Показа желание. Знаем неговите качества, затова сме го привлекли. Видяхте, че се отрази веднага и излезе на голова ситуация. Очакваме много от него. Ще разчитаме на Йорданов за в бъдеще.”

„За съжаление не знам дали ще мога да ползвам Антон Костадинов и Георги Георгиев срещу ЦСКА. Пак след два дни играем. Много е лошо за нас, защото нямаме дълга резервна скамейка. Трябва да се оправяме. Важното е да продължаваме битката за оцеляване. Тези три точки бяха важни, за да се доближим в групата на отборите пред нас, с които ще се борим за оставане в елита.”

„Срещу лидерите в България се играе за удоволствие. Всеки от играчите ще разкрие качествата си и няма да има напрежение. Ще са много освободени. Мисля, че ще покажем добра игра и ще дадем битка на ЦСКА. Ще опитаме да се им противопоставим, доколкото можем. Умората ще ни попречи, а също и контузиите. Дано тези, които влязат, да се представят на ниво. Ще търсим добър резултат и добра игра. Феновете това заслужават и ще се опитаме да им го дадем”, завърши Радуканов.