Старши треньорът на Пирин Благоевград Милен Радуканов поздрави своите футболисти за равенството 1:1 срещу Берое навън в третия кръг на Първа лига. Наставникът отчете, че макар тимът му да откри резултата, накрая бе длъжен да пази равенството с човек по-малко на терена, след като Антон Костадинов бе изгонен.

Берое и Пирин не се надвиха в постничка продукция

„С оглед как се разви мача, можехме да спечелим. Накрая останахме с 10 човека и бе важно, че удържахме и спечелихме една точка”, каза Радуканов.

„Те са няколко заучени положения. Най-накрая се получи. Работим, учим се. Най-накрая блеснахме. Поздравявам играчите за старанието, за мъжеството. Нямахме много ситуации, но пък вкарахме гол при една от малкото. Най-важното е, че спечелихме точката.”

„Винаги искаме топката бързо да я изкарваме оттам, откъдето я печелим. Знаем, че имаме проблеми в креативната фаза. Наваксваме със себераздаване и характер, но ни трябват още попълнения. Имаме контузени играчи, а след този мач и един наказан… Направо не ми се мисли.”

„Играхме 3-4-3 с оглед на това, че те изнасят с трима човека. Затова избрахме да ги „бием” рано и да ги караме да бъркат. При нас е проблемът, когато противникът играе топката и я владее. Затова ги притиснахме и искахме да я ритат напред, което се получи.”

„Ние искаме навсякъде да играем добре – и в Благоевград, и навън. Предишният мач (загубата 0:1 от Септември – б.р.) дано е бил лош ден. Днес и да бяхме загубили, момчетата се раздадоха на максимум. Нямаше как да съм недоволен. След предния мач имаше горчивина у нас, у ръководството и у феновете”, завърши Радуканов.