Меледже Омнибес и Омар Косоко пропуснаха днешната тренировка на Ботев Пловдив. Двамата футболисти имат здравословни проблеми. Меледже Омнибес е с комоцио, получено по време на полуфиналния мач-реванш с Верея за Купата на България, а Омар Косоко има проблеми с натегнати връзки. 

В събота ще стане ясно дали Ботев ще може да разчита на тях за гостуването на Монтана в неделя от 30-ия кръг на Първа лига. Добрата вест в лагера на "канарчетата" е, че защитникът Крум Стоянов се възстанови от травмата си и вече тренира пълноценно. 

В същото време от източници близки до Ботев стана ясно, че ръководството е намерило спонсор, който да помага за издръжката на клуба. Името му няма да бъде обявявано на този етап. Това внася необходимото спокойствие сред играчите и треньорите, които могат да се съсредоточат върху своите изяви. 

Сега основната задача, която трябва да реши президентът на Ботев Ангел Палийски е да осигури нов собственик с добри финансови възможности, който да се заеме с издръжката и да бъде решен проблема с концесията на стадион "Христо Ботев", чието изграждане спря през 2014 година с фалита на КТБ./БТА