Меди Фенуш е едно от новите попълнения на Верея. Той е французин, но от алжирско-марокански произход. Фенуш вече има кратък период в България, където игра преди Верея в Локомотив ГО. Ето какво сподели той в предаването "Преди кръга" на DIEMA SPORT.

„Аз съм Меди Фенуш. На 24 години съм и съм от Франция. Още като малък реших, че най-лесното нещо е да ритам топка. С времето това стана сериозно. На 13-14 години се записах в един клуб и останах до 18-19 годишна възраст в парижкия регион. После преминах в Тулуза и реших да стана професионален футболист. Сега благодарение на Господ, аз съм футболист, но винаги искам повече, взискателен съм към себе си. Надявам се, че именно тук ще напредна в професията.”

Меди Фенуш е в България от само две години, но дори за този период успя да натрупа доста впечатления за България. На базата на тях успя да направи и съпоставка между страната ни и останалите държави, в които е бил.

„България е хубава страна. Харесвам много начина на живот тук. Хората тук са симпатични и гостоприемни. Тук съм за втори път и ми харесва. Не познавам българските традиции, но с времето ще ги науча. Открих, че в България има красиви градове. От 6 месеца съм тук и съм доволен. Роден съм във Франция, но съм от алжирски и марокански произход. Ако трябва да сравня живота в Африка и тук в България – да, има голяма разлика. В Алжир хората са много горди.“

Какво мислиш за българските жени?

„Българските жени? Оо-оо, те са много хубави. Имат много стил. Различни са от французойките. Но аз си имам приятелка.”

Въпреки, че е в България само от две години, Меди Фенуш вече знае значението на някои от българските думи.

Едно от любимите занимания на Меди Фенуш са виртуалните игри и той обича да прекарва доста време пред телевизионния екран.

„След тренировките или излизам да вечерям с приятели, или оставам вкъщи да си почивам. Игря на плейстейшън. Най-вече на ФИФА. Играя с Реал Мадрид – това е любимият ми отбор. Но аз съм французин и подкрепям ПСЖ. Имам приятели от там – например Серж Орие. Често контактувам с него. Бяхме заедно в Тулуза и оттам останахме добри приятели. „

Въпреки, че е бивш състезател на Тулуза, Фенуш не бе чувал за сблъсъка на френския тим с българския ЦСКА през 2007 година. Французинът реагира бурно при драматичния финал на тази среща и изравнителния гол на Андре Пиер Жиняк, който изхвърли българския тим от тогавашния турнир Купата на УЕФА.

Но в живота не всичко е радост и точно заради това Фенуш се запозна и с един от най-славните моменти в българската футболна история – голът на Емил Костадинов, който попари Франция на Парк Де Пренс.

Освен да играе на видео игри, Фенуш обожава и музиката.

„Харесвам американския рап, но любимата ми песен е „Деспасито“. От българските харесвам „Базука“ на Криско.

Кои са най-близките ти приятели в България?

„Най-напред се сближих с французите, те ме въведоха в колектива. Впоследствие обаче се сближих и с останалите в отбора.” В Стара Загора любимото ми място е един ресторант. Не мога да кажа все още кое е любимото ми българско ястие, но иначе любимо ми е едно мароканско, казва се тажин”, обяснява играчът на Верея.