Треньорът Неделчо Матушев, който през пролетта работи в украинския Стал (Камянске), откъдето идва новото попълнение на Ботев (Пловдив) Джонатан Перейра, познава играча отлично и поздрави Ботев за избора.

"Джонатан Перейра е много добър футболист. При нас в Стал игра много силно. Основно играеше от дясно- и като бек, и като крило, но в няколко мача сме го използвали и като централен защитник", заяви Матушев.

"Освен добър играч, мога да кажа, че и като характер е страхотно момче, много свястно момче. Пълен професионалист е, непрекъснато се грижи за физическата си форма", каза още Неделчо Матушев, който беше помощник на Николай Костов в украинския Стал.

"И тримата бразилци, които дойдоха при нас, бяха добри футболисти. А и бразилците живеят с футбола, на тях наистина играта им е в кръвта. Мога да кажа, че Ботев само ще спечели от привличането на Джонатан Перейра", завърши специалистът.

Днес спортният директор на Ботев (Пловдив) Асен Караславов пристигна в БФС в София, за да уреди всички документи на играча и той да бъде на разположение на треньора Николай Киров в максимално кратки срокове. /БТА