Над 130 полицаи ще охраняват зоната около стадион „Ивайло“ преди, по време и след петъчния мач с „Ботев“ /Пловдив/. Това стана ясно по време на работна среща между служители на Областната дирекция на МВР и ръководството на Етър. За реда и сигурността вътре в стадиона ще се грижат около 50 охранители от фирма „Делта Гард“.

По време на срещата бе обсъден плана за охрана на мача, който е от 18:00 часа. Предвижда се да бъдат затворени улиците „Славянска“ и „Филип Тотю“, в района на стадиона. Целта е очакваните около 400 привърженици на гостуващия отбор да бъдат отделени от великотърновските футболни фенове.  През целя ден в петък ще бъде забранено паркирането на автомобили в района на централния вход на стадион „Ивайло“ от северната страна, пред залите по вдигане на тежести и борба.

Охраната няма да допуска на стадиона лица, употребили алкохол или упойващи вещества, забранява се внасянето и ползването на пиротехнически средства.

Етър очаква пълни трибуни на стадион "Ивайло" за петъчния мач с Ботев.

 По искане на футболен клуб Етър билетите ще се продават на цена от 8 лева. По предложение на Община Велико Търново са въведени намаления за учащи и пенсионери - за тях входът ще е 4 лева. Децата до 7-годишна възраст влизат безплатно, при условие, че са с придружител.  На входовете при влизане няма да бъдат допускани зрители с бутилки минерална вода и бира, тъй като в стадиона има обособени бюфети. Приходите от продажбите ще бъдат предназначени за детско-юношеската школа на отбора.