Футболистът Мартин Петров се изправи в съдебна битка с банка. Бившият национал е завел иск за близо 4 милиона лева. Според Петров парите са източени от сметките му в рамките на 10 години.

От банката отричат измама и твърдят, че сумите са изплащани по надлежния ред.

Бившият национал Мартин Петров очаква да си възстанови по съдебен път  изработените в чужбина милиони, които държал в 13 сметки  в една от най-големите български банки.

„Никога не съм се съмнявал, че може да се стигне дотам и да бъда измамен”, заявява Петров. „Бил съм част от частното банкиране и съм разчитал на банката”.

Според футболиста, парите му изчезнали, като без негово съгласие и подпис са извършени над 450 платежни операции. Сумите са нареждани на трети лица, които Мартин Петров твърди, че не познава. Сред тях е и съпругът на личната банкерка на футболиста, която след раздухването на случая, е в неизвестност, а преди това е уволнена, но Петров не е уведомен за това.

Защитата на банката твърди, че парите са превеждани по надлежния ред, а част от сумите са отишли при роднини на футболиста. Тези хора са привлечени като съизвършители и тепърва ще доказват, че не са взимали пари, както твърдят. Хартиени копия на платежните нареждания не се пазели, тъй като законът не го изисква. Експертизи ще изясняват дали подписите на пълномощните са фалшифицирани. Делото продължава през март.