Вратарят на Дунав Мартин Луков беше крайно критичен в думите си след поражението от Славия с 0:1. Той обяви, че тимът му трябва да почне да показва характер, за да не се стигне до отпадане от елита, което той определи като "срамно".

"За жалост губим трети пореден мач, но нещо ни куца. На празна врата не можем да вкараме гол! Те ни контраатакуваха, изцяло пред тяхната врата играехме, но не можахме да вкараме", заяви Луков пред DIEMA SPORT и сподели как се е стигнало до гола в мрежата му.

"Още преди срещата си говорехме, че не трябваше да им даваме да бият преки свободни удари, защото познаваме качествата на Иван Минчев. Браво за изпълнението, аз нямах време за реакция, би в ъгъла", добави вратарят и сподели какво според него им трябва да русенци, за да почнат пак да печелят.

"Не може да чакаме да ни поведат и тогава да почнем да играем. Трябва да покажем характер, иначе не отиваме на добре. Създаваме положения, просто ни липсват характер и самочувствие", добави стражът и коментира казуса с напускането на голмайстора Мирослав Будинов през зимата.

"Абсолютно Мирослав Будинов ни липсва. Искам да благодаря и на феновете, които ни подкрепиха. Имаше фенове, който не одобряваха Миро, докато беше в отбора, но сега ни липсва. Този отбор трябва да се спаси, защото ще е голям срам след фурора миналата година и участието в Лига Европа, сега да изпаднем", завърши Луков.