В двубоя на Лудогорец срещу Ботев Пловдив, Марселиньо отбеляза своето 56-то попадение в българската Първа лига, с което се изравни с Маркиньос за най-резултатен чужденец в родния елит

„Щастлив съм. Вече от много време съм в България и това е моята работа. Трябва да правя голове и асистенции и да помагам на отбора“, коментира Марселиньо.

Бразилския полузащитник призна, че не е очкавал да остане толкова дълго в България.

„Аз не дойдох в България да остана много. Сега вече това е моя дом. Тук имам къща и се чувствам щастлив. Има още 2 години до изтичането на договора ми. Кой знае, мога да подпиша и нов.“

Вече след 6 години в родния елит, всички завършили с титлата във витрината на Лудогорец, Марселиньо призна, че този сезон конкуренцията е най-голяма.

„Много сериозни са тези два отбора- ЦСКА и Левски. Те са сериозна конкуренция. ЦСКА е с почти същия отбор от миналата година, което е добре. Левски има (бел.ред. -бърка няколко пъти името) Обертан и не само него. Като играхме срещу тях видяхме, че те имат качества. Не можем да мислим за Левски и ЦСКА, трябва да гледаме нашия отбор и когато играем срещу тези два отбора да видим кой е най-силен“, добави бразилецът.

Футболистът си припомни и най-хубавите мигове със зеленета фланелка, като разбира се отличи участието в Шампионска лига и сблъсъсицте с Реал Мадрид и Ливърпул.

„Много специален момент е това в България. Не само за Лудогорец, но и за България. Постигнахме победи в евротурнирите. Вкарах и гол срещу Реал Мадрид на „Васил Левски“ пред пълен стадион. Това са два момента, които никога няма да забравя.“

Той сподели и какво промени България в Марселиньо:

„Много. Европейски отбор. Европейски тактики. В Бразилия няма много тактически спесифики, но това ме промени, мисля че за добро."