"Благодаря за наградата, щастлив съм. Футболът е моята работа и моят живот. И когато ива награди, това е много хубаво, значи съм си свършил работата. Моята лична задача е да бъда все по-добър, а годините нямат значение", заяви Марселиньо, полузащитник на Лудогорец и националния отбор.

Той беше отличен за втори път в рамките на три години като Футболист на футболистите- анкета на АБФ сред своите колеги. За снощния финал за Купата мога да кажа само една дума: "трагедия! Не играхме нищо. Отидохме готови на 100 процента, но лошо стана. Сега трябва да видим какво сме направили и какво не сме направили."

Марселиньо избран за Най-добър футболист, Бербатов също с приз

"Имам договор за още две години. Преди два сезона наистина имах голям шанс за трансфер, но смятам, че и сега не е късно. Постоянно се обаждат хора с оферти. За момента мога да кажа само това. Иначе докато съм тук искам да печелим шампионската титла и да влизаме в Шампионската лига. Но не само аз, целият отбор го иска. Дано да направим една добра подготовка и пак да влезем в групите на Лигата", каза още 34-годишния бразилски полузащитник, който получи наградата и на отсъстващия капитан на отбора си Светослав Дяков.