Швейцарската звезда на Левски Давиде Мариани беше много доволен от наградата си за Играч на мача при победата 3:1 над Ботев Пловдив в 3-ия кръг от първенството. Плеймейкърът на „сините” реализира два гола и логично заслужи приза заради огромната роля, която изигра.

„Хубаво е, разбира се. Както се казва – това е отборен спорт. Помогнах на съотборниците си и нищо повече. Не съм направил нещо кой знае какво. Благодаря на феновете, че са гласували за мен”, коментира 28-годишният играч.

„Да, беше труден, тежък мач. Играхме доста добре. Нямахме право да губим в този мач. Поведохме с 1:0, а Ботев изравниха от нищото. Ние запазихме самообладание и позитивизъм. Нямаше специални ключови моменти. Просто нашият отбор беше много фокусиран от началото на мача и си свършихме работата.”

„Мислех си в началото дали да не стрелям отдолу под стената, но след това видях, че Кристиан Димитров е в стената. Знаех, че ще подскочат, защото той е висок. Те може би си мислеха, че топката няма да мине над тях. Аз рискувах и съм щастлив от това.”

„Не е имало момент, в който да ни липсва увереност. Загубихме мача в Ларнака, да, но ние играхме много добре в 60 минути от този мач. Пълни сме с увереност. Във футбола всичко е възможно. Сега трябва да играем и да се наслаждаваме. Първо и преди всичко трябва да се възстановим и ще дадем 100 процента от себе си, за да покажем най-доброто”, завърши Мариани.