Звездата на Левски Давиде Мариани прави взривен старт на новия сезон и не спира да къса мрежите на противниковите врати. И през миналата кампания се отличи с участие в 21 гола за тима, но сега всички погледи са насочени към него. 

"Изглежда не е достатъчно да вкараш 11 гола и да направиш 10 асистенции, сега просто головете идват. Работя много, получават се нещата и съм щастлив за отбора. Без тези невероятни съотборници не бих могъл да бъда този футболист." 

"Може би се научих да играя футбол през ваканцията. Това е футболът, когато вкарваш - всички са доволни. Когато не вкарваш, всички започват да се съмняват в теб. Аз винаги съм бил един и същ, работя винаги здраво, позитивен съм и идват резултатите", заяви Мариани. 

Това негово представяне веднага породи слухове за евентуален негов изходящ трансфер от "Герена". Швейцарецът тактично обяви, че знае за интереса към него, но си има договор със "сините" и няма къде да ходи в скоро време. 

"Нищо не знам за трансфер. Имам договор с Левски, знам, че има интерес, но предполагам, че е само за мен, защото играем добре. Сега се прибирам вкъщи и ще се възстановявам", сподели Мариани и накрая коментира предстоящия мач с АЕК Ларнака. 

"Трябва да вярваме в победата в четвъртък, но първо трябва да се възстановим. Имаме много мачове. Нека починем, след това ще анализираме съперника. Но най-важно е да вярваме. В четвъртък ще трябва да играем като днес, да пресираме високо. Ние не играхме зле и в първия двубой. Имаме нашия шанс, ако си повярваме, ще бъде една хубава вечер", завърши Мариани.