Обявяването на Петър Хубчев за нов старши треньор на Левски явно е вдъхнало нови надежди на Жуниор Мапуку, че може да се завърне при "сините".

Бившият голаджия на Берое и Левски започна да се натиска за преминаване в Левски още преди месец, когато бе освободен от румънския си отбор Дунарея Кълъраш. Тогава с няколко публикации в Instagram Мапуку направо обяви, че се завръща на "Георги Аспарухов". Това обаче се оказа единствено желание на закъсалия футболист. 

Сега той се надява неговият бивш треньор в Берое да се сети за него. Конгоанецът работи с Хубчев в Стара Загора между 2014 и 2015 година. Мапуку никога не е крил, че новият треньор на Левски е треньорът с най-голямо влияние в кариерата му. Неслучайно при трансфера си в китайския Шъдзяджуан нападателят отправи послание към Хубчев: "Респект! Най-големия! Дължа всичко на теб! Благодаря ти за всичко!"

Мапуку е наричал Хубчев и своят футболен баща. Така че сега реши чрез нова публикация в Instagram да се обърне директно към него. "Един баща никога не забравя сина си. Татко, искам да играя истински футбол", написа Мапуку и придружи текста със снимка от периода си в Левски.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A father never forgets his son . Dad i want play real football . ⚽️ #bleu #father #son #BLACKPOWER

A post shared by Junior Mapuku (@jr.mapukuofficial_) on

Мапуку със силни думи към Хубчев: На теб дължа всичко!