Жуниор Мапуку може да пропусна мача на Левски с Витоша Бистрица, защото е получил травма в глезена по време на контролата с Локомотив София, която „сините“ спечелиха с 3:0. Бившият ас на Берое игра през първата част, а след нея се развихри „задрасканият“ Бабатунде Адениджи.

Проблемите на Мапуку могат да ускорят завръщането на Тунде, който се смяташе за сигурен напускащ, но в последните две контроли показа отлична мотивация, което може да промени част от възгледите на Делио Роси по отношение на своите нападатели.

Сигурно е, че специалистът отново ще заложи на по-офанзивната постройка – 4-4-2 с ромб в средата, която бе тествана срещу столичните „железничари“.

Единият от нападателите е ясен и се казва Буш, който ще се опита да прекъсне головата си суша. Най-вероятен негов партньор ще е Кабрал, но и това не е напълно сигурно, защото холандеца игра силно през второто полувреме срещу

Локо София на позицията зад нападателите. Изборът на състав ще зависи и от състоянието на Габриел Обертан, който получи лека травма във въпросната проверка.

Аут от мача с Бистришките тигри е наказаният Иван Горанов.