Нападателят на Левски Жуниор Мапуку реализира хеттрик за успеха на "сините" над Пирин с 3:0 в двубой от 6-ия кръг на Първа лига. Той стана "Играч на кръга" и заслужи наградата.

"Искам да благодаря за наградата, но трябва да благодаря на съотборниците си, както и на треньора, а също така и на семейството ми", каза след получаване на наградата нападателят.

"Треньорът е шеф, моята работа е да тренирам, треньорът решава дали да играя. Конкуренцията е нормално неща, нямаме проблеми с Буш, работим и двамата здраво, няма проблем", каза Мапуку по повод конкуренцията му с Буш.

"Треньорът решава, както ни кажат така играем, ако играем двамата няма проблеми. Щастлив съм, че Делио Роси е треньор на тима, тренировките са по-тежки, той доста говори с нас", допълни футболистът на "сините".

"Много съм щастлив, че играя с такива футболисти като Гомес и Обертан, не знаех, че те ще идват, когато пристигнах, всеки един от нас трябва да дава максимума във всеки мач, не само за 3-те точки, но и трябва да играем красиво, за да радваме феновете. Когато имаш хубав ден ти върви. Вкарах два гола срещу Сутиеска, нямах нужната подготовка, но след всяка тренировка нещата се подобряват. Бих играл за националния отбор на България. Със селекционерът Хубчев не сме говорили, но ще е удоволствие за мен, ако той се обади да говорим по тази тема, аз го харесвам, той също. Във футбола нищо не се знае, излизаме за победа срещу Славия, ще се опитаме да победим", коментира още той. 

"Тази година ще е доста по-изравнено първенството, но ние не мислим за тях, а за нашата игра, защото това е най-важното", завърши изказването си Мапуку.