Италианският бизнесмен Бенедето Манчини заяви твърди намерения да купи Локомотив Пловдив. Той обяви, че ще даде оферта на настоящия собственик Христо Крушарски и вече е готов с проект за развитието на "железничарите". 

Манчини за последно беше бос на фалиралия втородивизионен италиански тим Латина, а медии на Апенините го спрягаха и едва ли не за кандидат да купи Левски в началото на годината. Последното обаче се оказа фалшива новина. 

"Още преди месец и половина съм се срещнал със собственика Христо Крушарски, той тогава още не искаше да продава. Ще му дам официална оферта, за която не е нужно да бърза. Искаме да купим целия клуб, ако собственикът го продава - добре, ако не - няма проблем, ще намерим друг."

"Никой не го задължава да го продава, ние сме тук да предложим една дейност. Ако не иска да го продава, да си го държи, аз ще отида на друго място с предложението си. Ако каже "не", ще предам поздравите си на Пловдив и отивам другаде. Но ако някой иска Локомотив да стане важен фактор, сега е моментът да действа, докато имаме време", обяви Манчини. 

Бизнесменът сподели, че е наясно със значението на "черно-белите" за българския футбол и разкри какви са плановете му за развитие. 

"Знаем какво е Локомотив Пловдив, запознати сме с историята му. Това е един много силен отбор и ние имаме за цел да го развием. Затова искаме да купим целия клуб. Ще питаме тепърва какви са задълженията на клуба, ще питаме и общината за сътрудничество."

"Искаме Локомотив да е на интернационално ниво, ще използваме и фондове, които да се ангажират с финансиране на проектите, които имаме. Можем да представим група футболисти, с която работим в Русия, Швейцария, Италия и други държави."

"Също така група хора, които предимно се занимават с футбол. Както и един господин Сабин Унела, който е бивш играч на Рома и  представител на националния отбор на Италия. Имаме хора за всички постове, дори мислим да включим и женски футбол."

"Разглеждали сме много страни, но решихме да е България, защото сме близки като държави, а и защото искаме да работим със сериозни хора. Българският народ е точно такъв. Пловдив е символ на големи традиции."

"Затова сме избрали този град и това, което искаме да направим тук е същото, което сме направили в други държави. Да направим една професионална структура, да могат да се развиват както играчите така и други хора, които се занимават с този спорт."

"Не мислим само да доведем хора от Италия тук, но ако създадем това което плануваме в град Пловдив, искаме да вмъкнем и младежи и други неща, с които да бъдем полезни."

"Искаме да успеят българските младежи, да им покажем по-високо ниво, и да помогнем на самия клуб, за да има той по-добри резултати в националния отбор. За да се направи всичко това е нужно една наистина сериозна структура", разкри плановете си италианският бизнесмен.