Отборът на Етър е съставен от опитни футболисти със стаж в Първа лига. Ще ни бъде трудно. Надявам се да се раздадем и да спечелим трите точки.

Това заяви треньорът на Дунав Малин Орачев по повод предстоящия мач на "драконите" срещу Етър. Двубоят от 17-ия кръг на първенството на Първа лига ще се играе на 26 ноември /неделя/ във Велико Търново. Орачев каза още, че отборът полага сили и се труди през седмицата, въпреки тежките терени през този сезон на годината.

Той добави, че до една-две седмици футболистите може и да тренират на новия терен на стадион "Дунав", чийто ремонт приключва. 

По думите му в оставащите няколко мача до зимната пауза "трябва да стиснем зъби, да дадем всичко от себе си, за да печелим точки. Вече не трябва да има оправдания".

За мача срещу Етър във Велико Търново в неделя Орачев няма да може да разчита на Петър Патев, който ще пропусне двубоя заради контузия.  Божидар Васев - един от основните футболисти на Дунав, заяви, че клубът като цяло притежава потенциал. 

"Работим всеки ден, за да подобрим качеството на играта. Надявам се достойно да доиграем полусезона и след Нова година да търсим по-предно класиране, защото на Дунав не му отива това място", заяви Васев.  Орачев коментира, че по време на зимната пауза ще се търсят нови футболисти, но не посочи за кои позиции.  "Ще вземем, ако намерим нужното качество",каза още треньорът./БТА