Наставникът на италианския гранд Ювентус – Масимилиано Алегри изрази мнение, че солидната защита е тази, която печели титлите в Италия, а и не само. Подобна позиция сподели и наставникът на Левски Делио Роси преди време.

Делио Роси: Атаката продава билети, защитата печели титли

В последните шест години, воденият от Алегри тим неизменно има най-добрата отбрана в Серия А. Любопитното е, че в последните десет сезона в Италия, шампион в 9 от случаите става тимът с най-добра отбрана. Изключение прави единствено тимът на Интер през 2010 година, когато „нерадзурите“ печелят титлата, но са отборът с втората най-добра защита.

„Знам само едно нещо и това е, че в последните десет години, само един тим, който не е с най-добрата защита, печели Скудетото. Мисля, че Интер имаше втората най-добра отбрана през 2010 година. Това е единственият случай. Като изключим този пример, защитата винаги печели първенството, винаги, винаги“, сподели Алегри.  

Ако се вярва на тази тенденция, то след 7 кръга най-добър шанс за шампионската титла има Интер, който е допуснал 3 гола. Наполи и Ювентус са допуснали по 5, а Рома с мач по-малко има 4 допуснати попадения.